Ο Μιχάλης Λεμονής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τη στήριξη στον Γιώργο Καπελλάκη

Αθλητισμός
Ο Μιχάλης Λεμονής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τη στήριξη στον Γιώργο Καπελλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα δυνατό μήνυμα από τον Άγιο Νικόλαο...

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί σαν Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι όμως γεγονός ότι η σκέψη μας και η ανθρωπιά μας πρέπει να μπει στην καθημερινότητα για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας... "Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να είναι διαφορετικοί.

Όλοι οι άνθρωποι όμως είναι ίσοι. Όλοι είμαστε το ίδιο και πρέπει αυτή τη μέρα να την έχουμε πάντα στο μυαλό μας, κάθε μέρα, κάποια στιγμή", τόνισε χθες στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Μιχάλης Λεμονής από τον Άγιο Νικόλαο...

Ο Μιχάλης, όντας αδελφικός φίλος με τον Κρητικό Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελλάκη τονίζει τη στήριξή του σε αυτόν για την προεδρία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία... "Γνωρίζοντας πολλά χρόνια τον Άνθρωπο, πρόεδρο και πρωταθλητή Γιώργο Καπελλάκη, μέσα στα οποία μας συνέδεσε μια δυνατή αδερφική φιλία, δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου για την απόφαση του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ) την οποία και χαιρετίζω.

Ο χαρακτήρας, το ήθος, οι αξίες, τα ιδανικά και τα πιστεύω του Γιώργου τα οποία δεν αμφισβητεί κανείς, είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο και εκτός των ελληνικών συνόρων, εκτός από το ότι είναι ένας μεγάλος αθλητής.

Άτομα σαν τον Γιώργο αξίζουν τη στήριξη μας σε κάθε τους απόφαση, πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για την ανάληψη μιας τόσο σημαντικής θέσης, από την οποία σκοπό έχει μόνο να βοηθήσει τους αθλητές-τριες των σωματείων ΑμεΑ της χώρας μας, να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα τους", τονίζει.

                             

                                 Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας. Η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες μέσω εθνικών, περιφερειακών και παγκόσμιων προσπαθειών, καθώς και η αύξηση της ευαισθητοποίησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά του ΠΟΥ και των επίσημων φορέων του κράτους.

Όταν αναφερόμαστε σε ειδικές ανάγκες εννοούμε κάθε πνευματική ή σωματική αναπηρία η οποία χρίζει ειδικής μεταχείρισης ώστε το άτομο να αναπτύξει ισότιμα όλες τις ικανότητες του και να ενταχθεί στη κοινωνία. Αυτές μπορεί να είναι αισθητηριακές αναπηρίες (τύφλωση, κώφωση) σωματικές αναπηρίες, (εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμένα άκρα) νοητική καθυστέρηση, χρωμοσωμικά σύνδρομα, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (αυτισμός), ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κλπ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News