Αθλητισμός

Στόχος το Ολυμπιακό μετάλλιο για την Μηλάκη

Μετά την συγκομιδή εμπειριών από το Πανευρωπαϊκό Πίστας ξεκίνησε προετοιμασία για την Παραολυμπιάδα του Τόκιο...

Πλουσιότερη σε εμπειρίες, στο ξεκίνημα μίας προσπάθειας που περιλαμβάνει και την πρόκληση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, επέστρεψε από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας της Βουλγαρίας η Ηρώ Μηλάκη. Η πρωταθλήτρια του Άτλαντα Ρεθύμνου, σε μία διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου και χωρίς ουσιαστικά προετοιμασία σημείωσε σημαντικές επιδόσεις, κατακτώντας την 10η θέση στο elimination και δύο 12ες σε scratch και πόντους.

«Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε έναν τέτοιο αγώνα αφού ως tandem δεν είχα το δικαίωμα, όμως λόγω της πανδημίας και της ακύρωσης των δικών μας διοργανώσεων μου το επέτρεψαν. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και αποκόμισα πολύ σημαντικά εφόδια που θα με βοηθήσουν στο μέλλον», δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» η πρωταθλήτρια μας που προετοιμάστηκε για το Πανευρωπαϊκό Πίστας στους δρόμους στους δρόμους της Κρήτης, που δεν τους λες και … πίστα! «Η αλήθεια είναι ότι πήγα στους αγώνες χωρίς προετοιμασία. Η προετοιμασία μου έγινε στου δρόμο και μάλιστα την τελευταία στιγμή αφού δεν είχα το πρωτάθλημα αυτό στο πλάνο μου. Ωστόσο από αυτό που είδαμε με τον προπονητή μου στους τελευταίους αγώνες είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Μπορεί σαν αριθμός να μην λένε πολλά οι θέσεις, όμως σαν επιδόσεις ήταν σημαντικές».
Το γεγονός ότι η Ηρώ Μηλάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πίστας ενώ βρέθηκε να συναγωνίζεται την ελίτ του αθλήματος στην Ευρώπη χωρίς να έχει τη δυνατότητα να προπονείται σε πίστα, λέει πολλά… «Είναι τελείως διαφορετικά. Στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις εξειδίκευση σε κάποια κομμάτια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προσομοίωση. Όμως αυτό απέχει από την πραγματικότητα και ιδίως όταν μιλάμε για τόσο υψηλό επίπεδο. Η προετοιμασία μέσα στο ποδηλατοδρόμιο κρίνεται αναγκαία. Δυστυχώς αν είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε στην πίστα και είχαμε κάνει ένα-δύο αγώνες στο εξωτερικό το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό».

Το βλέμμα στο Τόκιο
Η Ηρώ Μηλάκη δεν κρύβει πως η κατάσταση με την πανδημία έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές-τριες και ελπίζουν να μην υπάρξει πρόβλημα με το αγωνιστικό καλεντάρι της νέας χρονιάς ώστε να πάει με την συνοδηγό της στο tadem Eλένη Καλατζή, όσο πιο έτοιμη στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο όπου στόχος είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο… «Ξεκίνησα την προετοιμασία για την Παραολυμπιάδα, το ίδιο και η Ελένη από το Βόλο. Στόχος είναι μέσα στο Δεκέμβρη να κάνουμε ένα προπονητικό καμπ μαζί στην πίστα, εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Πρώτος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πίστας στο Ρίο το Μάρτιο. Θέλουμε να προετοιμαστούμε για να φτάσουμε στο Ρίο σε πολύ καλό επίπεδο για να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση και με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Έτσι θα πάμε πιο έτοιμες στο Τόκιο όπου η πρόκληση είναι μεγάλη και στοχεύουμε σε ένα μετάλλιο. Είναι δύσκολο και απαιτεί πάρα πολύ δουλειά και εξειδικευμένη προπόνηση».
Κινητήριος μοχλός σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι βέβαια ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια. «Ο Γιώργος Βαρβεράκης είναι από τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως και του το αναγνωρίζουν και οι συνάδελφοι του. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ότι έχουμε έναν τόσο καλό επιστήμονα στην Ελλάδα. Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι. Έχει πολύ καλές γνώσεις και συνεχίζει να τις διευρύνει και αυτόν τον κάνει τόσο καλό προπονητή. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει έναν αθλητή σε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Τον εμπιστευόμαστε πλήρως!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια