Έμεινε στην… προσπάθεια: Η Εθνική μας «κόλλησε» στο 0-0 με τη Σλοβενία

Αθλητισμός
Έμεινε στην… προσπάθεια: Η Εθνική μας «κόλλησε» στο 0-0 με τη Σλοβενία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει στην 3η κατηγορία, μετά τη 2η θέση στον όμιλο

Η Εθνική μας ομάδα έμεινε… άσφαιρη στο σημερινό ματς με τη Σλοβενία και το τελικό 0-0 την κράτησε στην 2η θέση του ομίλου.

Έτσι, η προσπάθεια για άνοδο στην 2η κατηγορία του Nations League ήταν άκαρπη, καθώς οι Σλοβένοι τερμάτισαν στο… ρετιρέ της βαθμολογίας.

Tα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα πήρε η Ελλάδα, δείχνοντας αποφασισμένη να παίξει επιθετικά και να κυριαρχήσει. Με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών ο Μπακασέτας δοκίμασε τα πόδια του, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα βρήκε στον Μπάλκοβετς, ενώ δύο λεπτά μετά έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Λημνίος πλάσαρε πάνω στον Όμπλακ από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή μετά το στρώσιμο του Γιακουμάκη. Η Εθνική είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα, αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αδυνατούσε να βρει λύσεις με κάθετο ποδόσφαιρο και έπαιζε κυρίως με σέντρες και γυρίσματα των δύο της μπακ, Τσιμίκα και Μαυρία, που είχαν αρκετά ανεβάσματα. 

Η Σλοβενία έπαιζε προσεκτκά και δεν έπαιρνε ρίσκα, επιθετικά τα περίμενε όλα από τον Ίλιτσιτς, αλλά ο παικταράς της Αταλάντα ήταν απελπιστικά μόνος και χωρίς βοήθειες. Ο Κούριτς, ο Μπιγιόλ και ο Μπάλκοβετς ήταν οι καλύτεροι των φιλοξενούμενων, η αμυντική τους γραμμή δεν ρίσκαρε και έδιωχνε όπως-όπως κάθε φορά και η Σλοβενία άρχιζε να ισορροπεί. Ο Φορτούνης ήταν κεφάτος και δημιουργούσε για την Εθνική, όμως ο Μπακασέτας είχε παγιδευτεί στον αντίπαλο άξονα και είχε βγει εκτός αγώνα, με τον Γιακουμάκη να δίνει πολλές μάχες, τους Ζέκα, Τσιμίκα να είναι θετικότατοι και το δίδυμο στα στόπερ αλάνθαστο.

Η συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έφερε μια μεγάλη φάση για την Ελλάδα, όταν οι διεθνείς κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, η οποία έφτασε στην αριστερά στον Τσιμίκα που έκανε καλοζυγισμένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Φορτούνης έπιασε την σκαστή κεφαλιά αντίθετα με την πορεία του σώματος του Όμπλακ που έμοιαξε εξουδετερωμένος, αλλά ο Μπλάζιτς μισό μέτρο μπροστά από την γραμμή του τέρματος απομάκρυνε με το κεφάλι! Ορισμένα κόρνερ και στατικές φάσεις από πλευράς της Ελλάδας δεν έφεραν κάτι, οι Σλοβένοι έπαιξαν πιο σφιχτά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε, χωρίς τέρματα (0-0).

Ο Παυλίδης μπήκε αντί του Γιακουμάκη στο ξεκίνημα του β' μέρους, με την Εθνική μας όμως να μην έχει την ίδια εικόνα όπως στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Ζέκα έξω από την περιοχή στο 57' δεν μπορούσε να ανησυχήσει τον Όμπλακ, με τους διεθνείς να αδυνατούν να προσεγγίσουν με αξιώσεις τα σλοβένικα γκολπόστ. Οι φιλοξενούμενοι όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο κοιτούσαν περισσότερο τα μετόπισθεν, αφού το μηδέν πίσω θα τους εξασφάλιζε την πρώτη θέση.

Όποτε χρειάστηκε βέβαια η Σλοβενία βοήθεια, ο Όμπλακ ήταν εκεί. Η πολύ καλή ευκαιρία ήρθε στο 70', όταν ο Μπακασέτας εξαπέλυσε κεραυνό με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Ατλέτικο απέδειξε γιατί έχει ρήτρα πάνω από 100 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας σπουδαία επέμβαση. Στο 84' έκανε νέα τρομερή απόκρουση σε ψαλιδάκι του Παυλίδη, με τη μπάλα να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Χατζηδιάκος για την Εθνική μας ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (78’ Μασούρας), Τσιμίκας (90’ Κυριακόπουλος), Ζέκα (66’ Τζόλης), Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Φορτούνης, Λημνιός, Γιακουμάκης (46’ Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς, Κούρτιτς, Μπίγιολ (75’ Βούτριχ), Μπόχαρ (66’ Βέρμπιτς), Λόβριτς (90’ Μπάιριτς), Ίλιτσιτς (90’ Σκούμπιτς), Βούκτσιτς (75’ Σπόραρ).

1.Σλοβενία 14

2.Ελλάδα   12

3.Κόσοβο   5

4.Μολδαβία        1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News