default-image

F1: "Είναι ο Χάμιλτον ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία, ή έχει το καλύτερο αυτοκίνητο;"

Απόψεις
F1: "Είναι ο Χάμιλτον ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία, ή έχει το καλύτερο αυτοκίνητο;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Το βασανιστικό ερώτημα τύπου "Μαραντόνα ή Πελέ" κυρίαρχο στην διεθνή αρθρογραφία. Η... προσωρινή έξυπνη απάντηση του Φέτελ!

Οι συγκρίσεις των ημίθεων πρωταγωνιστών της παγκόσμιας αθλητικής σκηνής δεν είναι μια απλή υπόθεση. Στον σύγχρονο κόσμο υπάρχουν τόσα πολλά αθλητικά εμπόδια που έχουν σπάσει, επειδή το επίπεδο της προγύμνασης είναι υψηλότερο, ο επαγγελματισμός αυξάνεται και η τεχνολογία έχει κάνει την αθλητική βελτίωση πολύ πιο προσιτή από ό, τι ήταν κάποτε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε τόσες πολλές συζητήσεις στο αθλητικό φάσμα, να συναντούν αδιέξοδα ερωτήματα: Είναι ο Λεμπρόν Τζέημς καλύτερος από τον Μίκαελ Τζόρνταν; Είναι ο Λιονέλ Μέσι καλύτερος από τον Ντιέγκο Μαραντόνα; Είναι ο Λιούις Χάμιλτον καλύτερος από τον Μίκαελ Σουμάχερ;

Το θέμα αυτό, «παίζει» στην διεθνή αρθρογραφία με αφορμή το τίναγμα του Χάμιλτον πάνω από τους ουρανούς του Σουμάχερ.

Η μέση απάντηση που δίνεται από τους αναλυτές με τη μορφή της «οριστικής», είναι «δεν ξέρουμε και δεν θα ξέρουμε ποτέ», καθώς αυτά τα άτομα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν άμεσα σε συνθήκες δίκαιων δοκιμών, ωστόσο, μπορούν να γίνουν κάποιες συγκρίσεις.

Κατά τη διάρκεια π.χ. της καριέρας του Χάμιλτον στην F1, ο Βρετανός οδηγός είχε το καλύτερο αυτοκίνητο (δηλαδή αυτό που κέρδισε τους περισσότερους πόντους κατασκευαστών) σε οκτώ σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων 2007, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 και 2020.

Οι τροχιές καριέρας Χάμιλτον και Σούμαχερ είναι αξιοσημείωτα παρόμοιες, αν και ο Γερμανός χτυπήθηκε μόνο από έναν συμπαίκτη του σε μια από τις εποχές του, στην πρώτη του περίοδο στο σπορ, καθώς ο Έντι Ιρβίν τελείωσε μπροστά του το 1999 και ο Σούμαχερ έχασε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν μετά το σπάσιμο των ποδιών του, σε μια σύγκρουση στο Σιλβερστόουν.

Ο Χάμιλτον έχει περισσότερες νίκες αγώνα, περισσότερες θέσεις τερματισμού και περισσότερες εμφανίσεις στο βάθρο, αλλά είναι ένας άλλος Γερμανός οδηγός, ο Σεμπάστιαν Φέτελl ο οποίος ίσως συνοψίζει τον καλύτερο τρόπο για να απαντηθεί στην ερώτηση. «Ο Λιούις είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος της εποχής μας», χωρίς να βρεθεί στον κεντρικό πυρήνα του ερωτήματος.

Για να τον προσεγγίσεις πρέπει να απαντήσεις στο αν ο Χάμιλτον  είναι ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία της F1, ή έχει το καλύτερο αυτοκίνητο;

Το γράφημα της ισπανικής Marca.com:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News