Οι Ολυμπιονίκες, το μπόνους και η πολιτική προς αποφυγή

Απόψεις
Οι Ολυμπιονίκες, το μπόνους και η πολιτική προς αποφυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτημα λαθεμένης κίνησης από την αθλητική ηγεσία ή κάθετη επιλογή στο όνομα του "Επιτελικού Κράτους";

Μια σοβαρή πολιτική αντιμετώπιση δεν θα έθετε καν ζήτημα επιστροφής πριμ από πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες μας. Θα έλυνε το υποτιθέμενο πρόβλημα, χωρίς «εκβιασμούς» και «διαπομπεύσεις».

-Από σεβασμό και μόνο στον θεσμό που της ανέθεσαν, να υπηρετήσει…

Το ότι η παρούσα ηγεσία, αξίωσε αναίτια, από μερικούς αθλητές που πέτυχαν (διαβάστε το με κεφαλαία) διακρίσεις τα έτη 2017-2019, να επιστρέψουν τα πριμ του 2016(!) για να εισπράξουν όσα αξίζουν τις επόμενες σεζόν, και μετά τη γενική κατακραυγή δηλώνει ότι έχει δρομολογήσει νομοθετική διάταξη που θα επιλύσει το θέμα, αποτελεί δείγμα πολιτικής προς αποφυγή.

-Η αναζωπύρωση του γεγονότος -που κρατάει από καιρό- στην τωρινή ανάρτηση της Στεφανίδη, αναφορικά με τα «επιστρεπτέα» πριμ των ολυμπιoνικών, έδειξε ότι η πολιτική του αθλητισμού, είχε αρκεστεί, ως συνήθως, σε επικοινωνιακές κινήσεις...

-Δυστυχώς, για την επιλογή της, είναι πρώτη φορά που η καταβολή αυτού του μπόνους σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες, δεν συνάντησε εμπόδια εδώ και 20 χρόνια. Έπρεπε λοιπόν  να ζητήσει πίσω τα πριμ, ή να επιλύσει το νομικό πρόβλημα, αν υπάρχει;

-Αν μη τι άλλο, είναι και δικό της…

-Αν δεν πρόκειται για ατυχή επιλογή, είναι μια χαμηλού κριτηρίου πολιτική αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση, την ώρα που η ηγεσία του υφυπουργείου, βάζει μπροστά «λαμπερούς» ολυμπιονίκες, σε «άλλου τύπου» επιδιώξεις της…

-Κι αν αυτό το κακόγουστο σκηνικό στήνεται στο όνομα ενός  επιτελικού κράτους, όπως και με τη μεθοδολογία "χτισίματος" του Αθλητικού Μητρώου, ας μας χαιρετούν τον πλάτανο.

-Είναι βαρύ, από τη μια «Φέρτε μας πίσω τα λεφτά του 16» αλλιώς δεν παίρνεις «ούτε δεκάρα από το 17 ως το 19»…

-Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, πρέπει να είναι αρωγός της προσπάθειας των πρωταθλητών να ανεβάζουν τη σημαία μας διεθνώς, καθώς έχουν συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την ελάχιστη υποστήριξη, πέρα από τις μόστρες των πολιτικών ηγεσιών.

-Όχι μόνο για φωτογραφίες και βιντεάκια... (Αν και οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας, θα έπρεπε να έχουν και δικαιώματα προβολής… όχι απλά μπόνους!)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News