Σίμος: «Να δώσουμε ωραία συναισθήματα και διέξοδο στον κόσμο»

Ποδόσφαιρο
Σίμος: «Να δώσουμε ωραία συναισθήματα και διέξοδο στον κόσμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε για τη «δύναμη» του ποδοσφαίρου εν μέσω lock down

Η συνέχεια της ποδοσφαιρικής δράσης, εν μέσω του γενικού lock down, είναι μια διέξοδος συναισθημάτων για τον κόσμο, σύμφωνα με τον Γιώργο Σίμο.

Ο προπονητής του ΟΦΗ στάθηκε στη σημασία της απόφασης, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.

Αρχικά τόνισε για τα νέα δεδομένα σε όλη τη χώρα: «Ξεκινάει άλλη μία δοκιμασία για όλους μας, για όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι και αυτή τη φορά, όλος ο κόσμος και οι φίλαθλοι, θα δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα, την υπομονή και την αλληλεγγύη που χρειαζόμαστε».

Για το ρόλο του ποδοσφαίρου στην κατάσταση αυτή πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, είναι πολύ θετικό ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί. Αυτό δείχνει ότι έχουμε λειτουργήσει πολύ υπεύθυνες, όλες οι ομάδες και η Λίγκα, με βάσει τα πρωτόκολλα και ότι άλλο χρειάζεται για να υπάρχει ασφάλεια σ’ αυτό που κάνουμε. Δεύτερο και πιο σημαντικό. Το ποδόσφαιρο θα μπορέσει να δώσει συναισθήματα, αποτελώντας μια διέξοδο για τον κόσμο και τους φιλάθλους. Έχουμε μια ωραία ευθύνη απέναντι στους φιλάθλους, να μπορέσουμε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, να φέρουμε ωραίες εικόνες και συναισθήματα στα σπίτια τους».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, υπογράμμισε για το κίνητρο που δίνει το ματς με τον Ολυμπιακό: «Στο ποδόσφαιρο κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Σε κάθε αγώνα που δίνουμε στο γήπεδο, έχουμε το κίνητρο για διάκριση και απόδοση, αλλά και για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον, όταν αντιμετωπίζουμε τον περυσινό πρωταθλητή, μια ομάδα που αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League και μάλιστα τα πηγαίνει αρκετά καλά. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και όλους μας, να αντιμετωπίζουμε μια τέτοια πρόκληση. Για μας στόχος είναι ένας. Να εστιάσουμε στην δική μας απόδοση. Να συνεχίσουμε και να καλυτερεύσουμε την απόδοση που είχαμε σε όλους τους αγώνες, με στόχο τη βελτίωση, ώστε να δημιουργήσουμε τις πιθανότητες για να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ και τη συνέχεια ο 43χρονος προπονητής ανέφερε: «Σε όλους τους αγώνες μέχρι σήμερα και στον τελευταίο απέναντι στην ΑΕΚ, η ομάδα μας έχει μια καλή απόδοση. Η απόδοση μας δεν ανταποκρίνεται στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλο και περισσότερο. Με μεγαλύτερη πίστη, πάνω σε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε σαν ποδόσφαιρο. Πιστεύω, ότι βελτιώνοντας την απόδοση μας, θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News