default-image

Σχεδιασμός του «όποιον πάρει η μπάλα»

Απόψεις
Σχεδιασμός του «όποιον πάρει η μπάλα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικές και Αθλητικές Ηγεσίες άφησαν εκτεθειμένα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στον κορωνοϊό, χωρίς καμία μέριμνα που θα αντιμετώπιζε τα «λοκντάουν» - Ούτε ασπιρίνη, οι όψιμες αναγγελίες επιχορηγήσεων μέσω του περιβόητου «Μητρώου», μπροστά στη ζημιά

Οι όψιμες διαθέσεις του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να δώσει επιχορήγηση από τα περιβόητα 12 εκατ. ευρώ, στα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Αθλητικό του Μητρώο, «ανεξαρτήτως πορείας ελέγχου τους», μοιάζουν σαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ματωμένων από προσφορά παραγόντων και αθλητών κάθε ομαδικού αθλήματος.

Την ώρα δηλαδή που η  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), βάζει ταφόπλακα στον ελληνικό αθλητισμό με τις πρόχειρες ενέργειες των λογής κέντρων αποφάσεων, στραπατσάροντας άγρια διοικήσεις, προπονητές και αθλητές, ο υφυπουργός έρχεται να χρυσώσει το χάπι και να μοιράσει ψίχουλα πάνω στην τεράστια χασούρα.

Στην τοπική μας περίπτωση μάλιστα η στάση της Πολιτείας και των αρμοδίων της οργάνων αποδεικνύει μια πελώρια ανεπάρκεια, με το οξύμωρο δικαίωμα των ομάδων να προπονούνται μεν αλλά χωρίς να έχουν δικαίωμα για παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών!

Περιοχές που είναι στο κίτρινο, όπως η Κρήτη, πως μπορούν οι διοικήσεις να κρατούν τις ομάδες τους να κάνουν μόνο προπονήσεις και να απαγορεύεται κάθε αγωνιστική τους δραστηριότητα σε επίπεδο επίσημων ή φιλικών αγώνων; Ποιος θα πληρώσει το τεράστιο κόστος αν τα πρωταθλήματα μείνουν κλειστά παραδείγματος χάριν για δύο μήνες, αφού δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν για να αναδείξουν τις θέσεις ανόδου ή υποβιβασμού; Κόλαφος ή κόλαση, καθώς όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διακόπτονται.

Ας υπήρχε εξ αρχής ένα σχέδιο κρίσης για τα πρωταθλήματα αυτά που να προέβλεπε τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η πολιτική αθλητική ηγεσία, όλο αυτό τον καιρό είχε καταναλωθεί στις φωτογραφήσεις και στις ανακοινώσεις δραστηριοτήτων της.

Η ηγεσία της ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε και ασχολείται με την επανεκλογή της και τους εκλογικούς σχεδιασμούς των μελών της.

Κανείς, ενώ γνώριζε τι έρχεται από τους επιδημιολόγους από το καλοκαίρι, δεν μπήκε καν στο κόπο να σχεδιάσει για να διασώσει κάτι.

Έτσι η μέθοδος του «όποιον πάρει η μπάλα» έμεινε κυρίαρχη. Σχεδιασμός πρόνοιας ειδικών συνθηκών, για ένα φαινόμενο που ταλανίζει την ανθρωπότητα από τον περασμένο Φεβρουάριο, μηδέν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News