Χωρίς προβλήματα η αθλητική δραστηριότητα στην Κρήτη, κανονικά Γ΄εθνική και τοπικό

Αθλητισμός
Χωρίς προβλήματα η αθλητική δραστηριότητα στην Κρήτη, κανονικά Γ΄εθνική και τοπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδωσε σχετικές διευκρινήσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς…

Kανονικά συνεχίζεται η αθλητική δραστηριότητα στην Κρήτη που βρίσκεται στο 1ο επίπεδο επιτήρησης όπως έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά που έδωσε διευκρινήσεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό. Αθλητές και ομάδες καλούνται να τηρούν στο έπακρο όλα τα μέτρα ασφαλείας που ορίζονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο κάθε αθλήματος ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχει αναστολή αθλητικών εκδηλώσεων στις περιοχές που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη γεννά ερωτηματικά αφού ένα πρωτάθλημα σε κάποιες περιοχές θα γίνεται και σε άλλες όχι;

Αυτό σημαίνει ότι πλέον για το κάθε άθλημα αναμένεται να λάβει απόφαση η αρμόδια Ομοσπονδία για το αν θα υπάρξουν πρωταθλήματα δύο ταχυτήτων ή όχι.

Αναφορικά με την Γ΄Εθνική, το τοπικό ποδόσφαιρο της Κρήτης για τα οποία υπήρξε έκδηλη αγωνία για την συνέχιση τους ή μη, δεν τίθεται επί του παρόντος κανένα θέμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά:

Για τον αθλητισμό

Στο επίπεδο Α στον Αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Στο επίπεδο Β στον Αθλητισμό απαγορεύονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις εκτός εξαιρέσεων. Επιτρέπειται μόνο ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο. Επιτρέπονται αγώνες της superleague ποδοσφαίρου, η Α1 μπάσκετ και οι ευρωπαϊκοί αγώνες όπως Champions League και Europa League.

Για τα γυμναστήρια:

Επίπεδο Α: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα

Επίπεδο Β: Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News