«Μοιρασιά» στο θεσσαλικό ντέρμπι: Βόλος και Λάρισα έμειναν στο 1-1

Ποδόσφαιρο
«Μοιρασιά» στο θεσσαλικό ντέρμπι: Βόλος και Λάρισα έμειναν στο 1-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν το τέλος ισοφάρισε η ομάδα του Βόλου

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλίας, ανάμεσα στο Βόλο και τη Λάρισα, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Έτσι, η ομάδα του Λόπεθ διεύρυνε το αήττητο σερί της (2-3-0) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της.

Από την άλλη, οι «βυσσινί» θα πρέπει να νιώθουν άξιοι της μοίρας τους, ενόσω παραμένουν δίχως νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (0-2-3).

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν... φουριόζες το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν επιθετικές διαθέσεις. Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή ανήκε στον Βόλο, με τον Δουβίκα να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι (4’).

Η ΑΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες άμεσα, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να επιχειρεί δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά αστόχησε (7’). Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 11’ με σουτ έξω από την περιοχή, που κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Στο 13’, ο Μαρτίνες τέσταρε την ετοιμότητα του Νάγκι, ο οποίος όμως έδιωξε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κι έφτασαν κοντά στο 1-0, με τον Ουάρντα να αστοχεί σε δύο περιπτώσεις (21’, 23’).

Από ‘κει και πέρα, το τέμπο της αναμέτρησης έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν κάπως την κατάσταση. Μάλιστα, στο 38’ βρήκαν γκολ με κεφαλιά-ψαράκι του Μιλοσάβλιεβιτς, όμως μετά από χρήση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΛ, με τον Φιλίπ να σουτάρει στην κίνηση από διαγώνια θέση, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, η μορφή του αγώνα άλλαξε τελείως από μια φάση. Στο 49’, ο Γκαραβέλης έκανε τραγικό λάθος διώχνοντας την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Πινακά, που ανατράπηκε από τον Μήτογλου και κέρδισε το πέναλτι.

Το «θύμα» εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και άνοιξε το σκορ (0-1), ενώ ο θύτης της παράβασης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για περίπου 40 λεπτά.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν την κατάσταση κι έψαξαν την ισοφάριση. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 61’, με τον μπακ Ντεντάκη να μετατρέπεται σε φορ και να εκτελεί μέσα από την περιοχή, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ έδιωξε.

Η αυταπάρνηση και το πείσμα των γηπεδούχων δικαιώθηκαν στο 83’, με τον Ουάρντα να σερβίρει με κεφαλιά-πάσα στον Δουβίκα, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Νάγκι για το 1-1.

Στο 85’, ο Ριένστρα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα κι άφησε τον Βόλο με 9 παίκτες! Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΛ κατασκήνωσε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να φτάσει σε 2ο γκολ. Το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο, με τον Βόλο να παραμένει αήττητος για 5ο σερί παιχνίδι (2-3-0)!

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Ντεντάκης (69’ Γκουαροτσένα), Φεράρι, Μήτογλου, Σάντσες, Μπαριέντος, Ριένστρα, Περέα (46’ Τσοκάνης), Μαρτίνες (69’ Μπαρτόλο-88’ Δημόπουλος), Ουάρντα, Δουβίκας (88’ Κιάκος)

ΛΑΡΙΣΑ (Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης (89’ Κωστή), Μιχαήλ, Φιλίπ (81’ Μαϊδανός), Σπαρβ, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (63’ Σεσέροβιτς), Πλατέλλας (63’ Ντουρμισάι), Πινακάς (81’ Τόρζε).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News