Έρχεται «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

Αθλητισμός
Έρχεται «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα συνεχίζονται όμως δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τα ερασιτεχνικά…

Η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, όπου υπάρχει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ το ίδιο δεν θα συμβεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε νέα μετρά κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τα οποία θα έχουν ισχύ για έναν μήνα και σε ότι αφορά στον αθλητισμό μίλησε μόνο για κλείσιμο των γυμναστηρίων στις ζώνες αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (π.χ. Super League Interwetten, Basket League, Volley League) στα οποία τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία τεστ, θα συνεχιστεί κανονικά.

Από την άλλη, τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους, στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ COVID-19, όπως όλα δείχνουν θα αναστείλουν την λειτουργία τους, για έναν μήνα, σε πρώτη φάση.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιτρέπεται η άσκηση ατομικών αθλημάτων τα οποία γίνονται σε ανοιχτούς χώρους (π.χ. τοξοβολία) στο πνεύμα των μέτρων που ανακοινώθηκε μετά το τέλος της καραντίνας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει εντός των προσεχών ωρών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News