Αθλητισμός

Η αποκάλυψη του ΚΟΥΙΖΟΥ και τα πυρά κατά Αυγενάκη!

Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε ακόμη και την απομάκρυνση του Υφυπουργού από την κυβέρνηση

Πυρ ομάδων έχει δεχτεί στη Βουλή από την αντιπολίτευση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και μάλιστα την αποκάλυψη για μεθοδεύσεις είχε κάνει η στήλη ΚΟΥΙΖΟΣ της «Νέας Κρήτης. Διαβάστε εδώ

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ΚΟΥΙΖΟΣ

«11.Γνωρίζετε ότι οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ των υποψήφιων Βασίλη Οικονόμου και Βασίλη Σεβαστή κάθε άλλο παρά παίζεται στα ίσια και τα χτυπήματα είναι κάτω από τη μέση;

12.Τι σχέση έχουν 1. οι επερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ, 2. ο ένας υποψήφιος ο Β.Ο., που είναι βουλευτής της Ν.Δ., 3. ο “επταμηνίτης” υφυπουργός Λ.Α. και 4. ένα ποσό 450.000 ευρώ που η κρατική τηλεόραση διέθεσε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο;

13.Είναι σωστό κάποιος να είναι ταυτόχρονα “μάνατζερ” σε αθλητές στίβου αλλά και δημοσιογράφος και αδελφός στελέχους συγκεκριμένης παράταξης, και η ιστοσελίδα του να επωφελείται με κρατικά χρήματα λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ;»

Επιθεση από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες μετά ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας ακόμη και την απομάκρυνση του από την Κυβέρνηση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χρηματοδοτεί με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, μέσω της ΕΡΤ, ιστοσελίδα ασήμαντης εμβέλειας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η οποία τον προβάλει με προκλητικό τρόπο. Στέλεχος της χρηματοδοτούμενης από την ΕΡΤ ιστοσελίδας εμπλέκεται στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ. Το «ποτήρι ξεχείλισε», δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τη διαπλοκή. Δεν έχουν ανάγκη οι μεγάλοι αθλητές μας με τα λεφτά του Ελληνικού λαού να προβληθούν, με πρόφαση την προβολή της Ολυμπιακής Ομάδας για οικονομικό όφελος ασήμαντης ιστοσελίδας».

Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Στέλιο Πέτσα υπέβαλε χθες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επίσης 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό & Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με πρωτοβουλία της βουλευτού Έβρου Αναστασίας Γκαρά και θέμα «Μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια μέσω απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία παραγωγής AN SPORTS & MEDIA που απαξιώνουν την ΕΡΤ Α.Ε και εργαλειοποιούν τον αθλητισμό». Οι βουλευτές στο κείμενό τους επισημαίνουν ότι μέσω της ΕΡΤ Α.Ε αποφασίστηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία η παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής 85 επεισοδίων, με θέμα την παρουσίαση της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, που θα λάβει μέρος στους εξ αναβολής Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Σημειώνεται επίσης ότι το κόστος παραγωγής ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό των 484.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η εταιρεία παραγωγής που επελέγη είναι «ίδιων συμφερόντων με site που στηρίζει την Αναγέννηση του Βασίλη Οικονόμου με αρωγό τον Λευτέρη Αυγενάκη, site που στηρίζει ευθέως την υποψηφιότητα Οικονόμου και στην 11μελή συντονιστική επιτροπή, που αποτελεί το όργανο προετοιμασίας της παράταξης «Αναγέννηση» για τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Νικολάου, αδερφός του φερόμενου ως διαχειριστή του site Θανάση Νικολάου».
Από το εν λόγω δημοσίευμα προκύπτει ότι, κατ’ ουσίαν, έχει στηθεί ένας μηχανισμός αδιαφανούς χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένου Συνδυασμού που διεκδικεί την ψήφο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, από ιδιοκτήτη εταιρείας που έχει αναλάβει την προώθηση και προβολή του εν λόγω συνδυασμού και στον οποίο συμμετέχει συγγενικό του πρόσωπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια