Σημαντική διοργάνωση: Με επιτυχία το «Festos European Paracycling cup» στο Τυμπάκι

Αθλητισμός
Σημαντική διοργάνωση: Με επιτυχία το «Festos European Paracycling cup» στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παρών έδωσαν οι καλύτεροι αθλητές

Στο αεροδρόμιο Τυμπακίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σαββατοκύριακο που πέρα, το «Festos European C1 Paracycling Cup».

Μάλιστα, συνδυάστηκε με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ, με τους καλύτερους αθλητές να δίνει το παρών.

Μάλιστα, αγωνίστηκαν και αθλητές από την Αυστρία και τη Ρουμανία, ενώ όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ενόψει των Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο.  

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Οι συνδιοργανωτές του αγώνα Περιφέρεια Κρήτης,  Εθνική αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες,  Σωματείο ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ και Σωματείο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, έκαναν για ακόμα μια φορά μια εξαιρετική διοργάνωση σε συνεργασία με την Αεροπορική βάση του Τυμπακίου,  μια εγκατάσταση που μπορεί να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις για τον τόπο μας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο οι αθλητές του σωματείου ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ έδειξαν ότι στο άθλημα της ποδηλασίας ειναι πανίσχυροι και κυριολεκτικά σάρωσαν τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες .

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο Τάντεμ γυναικών με τις Καλατζή Ελένη και Μηλάκη Ηρώ που κέρδισαν εύκολα τόσο την ατομική χρονομέτρηση 20,1 χιλιομέτρων ,  όσο και την αντοχή 67 χιλιομέτρων με χρόνους...Ολυμπιάδας!

Επίσης ο Walter ABLINGER κατηγορία Η3 χειρήλατο από την Αυστρία έδειξε ότι θα είναι και πάλι ένα από τα μεγάλα φαβορί για μετάλλιο στο Τόκιο.

Τα Τάντεμ ανδρών του ΤΑΛΩΣ κέρδισαν και τα δύο αγωνίσματα, με τους Τσαγκατάκη Κων/νο, Σκιντζή Δημήτρη στο χρονόμετρο και Μανατακη Νίκο, Κολλέτα Παναγιώτη στην αντοχή 80 χιλιομέτρων δείχνοντας ότι το επίπεδο τους συνεχώς ανεβαίνει.

Εκ μέρους της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ ήταν ο πρόεδρος Φουντουλάκης Γεώργιος και από την Περιφέρεια Κρήτης την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κος Συριγωνάκης Νικος παρόν παντα ενεργά σε καθε μεγάλη διοργάνωση.

Για το σωματείο το ΜΕΛΛΟΝ ο Στεφανουδάκης Μανώλης ήταν επίσης παρόν με τον Παραολυμπιονικη Καπελλάκη Γιώργο.

Από την πλευρά του σωματείου ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ ο πρόεδρος Επιτροπάκης Πάρις δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε μια τόσο δύσκολη χρονιά όσο η φετινή ,λόγω του κορωνοιού ,καταφέραμε να κάνουμε μια άρτια διοργάνωση, τηρώντας ολα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα,  και δώσαμε την ευκαιρία στους αθλητές μας και τη χώρα να βρεθούμε σε αγωνιστική τροχιά,  ενόψει και των Παραολυμπιακών αγώνων του ΤΟΚΥΟ 2021 . Ευχαριστούμε θερμά άλλη μια φορά την Περιφέρεια Κρήτης για την έμπρακτη στήριξη της και την ομοσπονδία για την άριστη οργάνωση και συνεργασία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News