default-image

Αποθέωση Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: «Από τους καλύτερους στον κόσμο»

Σπορ
Αποθέωση Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: «Από τους καλύτερους στον κόσμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σέρβος χαρακτήρισε «μαχητή» τον Έλληνα τενίστ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έβγαλε το… καπέλο στον Στέφανο Τσιτσιπά, αποθεώνοντας τον Έλληνα τενίστα για την εκπληκτική προσπάθεια στον μεταξύ τους ημιτελικό.

Ο Σέρβος πρωταθλητής χαρακτήρισε τον Έλληνα τενίστα έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, τονίζοντας την μαχητικότητα που έδειξε στην πολύωρη μάχη που έδωσαν για μια θέση στον τελικό.

«Σίγουρα, δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξα στο τέλος του τρίτου και του τέταρτου σετ. Αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπου που διατήρησα την ψυχραιμία μου κατά τη διάρκεια όλου του ματς. Ένιωθα πως είμαι ο καλύτερος παίκτης στο court, ακόμα και όταν έχασα το τρίτο και το τέταρτο σετ. Είχα τον έλεγχο και ένιωθα άνετα ανέφερε», αρχικά ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας.

Για το ότι ο Τσιτσιπάς αντέδρασε μετά το 2-0 σετ είπε: «Μπράβο του για την αντεπίθεση. Έπαιξε τρομερό τένις, ειδικά στο τέταρτο σετ, όταν αντιμετώπισε break points. Είχα πολλές ευκαιρίες να σπάσω το σερβίς του στο τέταρτο σετ και να τελειώσω το παιχνίδι νωρίτερα, αλλά είναι μαχητής. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και του αξίζει. Μαχόταν για τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, οπότε ήταν υψηλό το διακύβευμα για αυτόν. Είχε κίνητρο να ανατρέψει το παιχνίδι και το έκανε πολύ καλά. Στο τέλος νομίζω πως ξέμεινε από δυνάμεις. Τότε ανέβηκα και εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν στο πέμπτο σετ και τελείωσα το παιχνίδι».

Όσο για τον τελικό με τον Ράφαελ Ναδάλ, είπε: «Δεν νιώθω σωματικά εξουθενωμένος μετά το σημερινό παιχνίδι. Ήταν τέσσερις ώρες. Ήταν μεγάλη μάχη αλλά νιώθω καλά. Νομίζω πως μιάμιση μέρα είναι αρκετός χρόνος για να επανέλθω. Ανυπομονώ για τη μάχη με τον Ράφα (σ.σ. Ναδάλ)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News