default-image

Ο ξεσηκωμός των απλήρωτων μιας άλλης εποχής

Απόψεις
Ο ξεσηκωμός των απλήρωτων μιας άλλης εποχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ που μπορεί, τα λάθη… του Πάπα, η επιχείρηση ολοκληρωτικού ελέγχου των πολιτικών ηγεσιών σε ότι κινείται στον ελληνικό αθλητισμό και η χαμένη τιμή των Φορέων του - Σφηνάκια και Σχόλια

Παλιά του τέχνη κόσκινο του Γιώργου Παναγόπουλου οι προσφυγές. Και δη οι φερόμενες ως στοιχειωδώς λογικά «χαμένες». Δουλειά να γίνεται, που λένε.

Έτυχε να περάσει η περίπτωση Κοντοβά για τον Άρη, αλλά πώς να κρατηθεί, ως εμφανέστατα λάθος, όταν ο νόμος είναι αμείλικτα σαφής;

 Το ότι οι προσφυγές που αφορούν πρώην παίκτες του ΟΦΗ και του Άρη, διεκδικούν το 50% της «οφειλόμενων», θέλουν να πείσουν το «Διαιτητικό» ότι οι νέες ΠΑΕ έγιναν μετά το χρονικό όριο που προσδιόριζε ο σαφέστατος υπό την έννοια αυτή, νόμος Κοντονή; Μοιάζει σαν εικονική πραγματικότητα!

Όλο αυτό το εγχείρημα του «ξεσηκωμού», μοιάζει κωμικοτραγικό. Όπως εμφατικά σχολιάσαμε χτες σε άρθρο μας, όχι μόνο με το νόμο, αλλά και με το επίσημο έγγραφο της Επιτροπής Αδειότησης της ΕΠΟ, σχετικά. Σαφέστατο, τόσο, που δεν χωράει ούτε φαντάσματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που κάποιοι του «χώρου» της ποδοσφαιρικής νομικής επιστήμης, ενεργούν σε ουτοπικές σφαίρες, σαν να κυνηγάνε τον Τζόκερ.

Ο ΟΦΗ σφύζει από νιάτα!

Η διακοπή του πρωταθλήματος, προκαλεί τον Σίμο να ενσωματώσει περισσότερο στο πνεύμα της ομάδας τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, να δέσει κάποια κενά πίσω από τις καλές ως τώρα εμφανίσεις, χωρίς η ομάδα χάσει την καλή αγωνιστική ροή της.

-Λάθη δεν κάνει μόνος ο Πάπας, για τους παπικούς…

Αλλά και ο Αλαφούζος για τους αυλικούς. Για αυτό είδαμε το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη από το δικό του κανάλι και όχι από το συνδρομητικό…

Σύμφωνα με αποκάλυψη της  «Sportday», ο πράσινος «ηγέτης» είχε πει όχι στις ρήτρες που αξίωσε η Nova, για ντράβαλα επί εποχής Κοντονή. Οι άλλοι τις δέχτηκαν, ο εν λόγω αρνήθηκε, η Nova προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε. Όχι για λίγα αλλά για 2 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τον Αλαφούζο ζητήθηκε τώρα, από τη νέα διοίκηση της Nova, να μη ληφθεί υπ’ όψιν η οφειλή, αλλά να γίνει συμψηφισμός. Το φετινό συμβόλαιο δηλαδή του Παναθηναϊκού αντί για 7 εκατ. ευρώ (χωρίς τα bonus) να πάει στα 5 εκατομμύρια! Υπάρχει λένε «καλή διάθεση» για να τα βρουν…

-«Θα υπάρχουν διεθνείς θεατές στο Τόκιο», επιμένει ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, για την Ολυμπιάδα, αλλά ακόμη δεν ξέρει την πληρότητα. Όχι, δεν το παίζει μάντης.  Ενθαρρύνεται από την έναρξη ορισμένων ιαπωνικών πρωταθλημάτων εν μέσω της πανδημίας. Γίνεται!

Όχι ρε Βασίλη, άλλες αναρτήσεις…

Μπορεί οι αναρτήσεις του Βασίλη Τσιάρτα να τον χαρακτηρίζουν βαρέως τα τελευταία χρόνια, όπως η χθεσινή του μετά την δικαστική καταδίκη της «Χρυσής Αυγής», όμως υπήρξε από τον κόσμο του αθλητισμού ο Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στα social media που σχολίασε αλλιώς την ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού απευθύνθηκε στον Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό της Χρυσής Αυγής, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιώς. Ο διεθνής γκαρντ πόσταρε φωτογραφία από το γήπεδο που έφτιαξε ο ίδιος στις φυλακές Κορυδαλλού και απευθυνόμενος στον Γιατζόγλου του έγραψε: «Στιβ, έλα να κοουτσάρεις τους φίλους σου».

Όλα και όλοι υπό τον έλεγχο του Κράτους

Στον σφικτό κρατικό κλοιό, που ορίζει τη λειτουργία των αθλητικών συλλόγων στο όνομα του «Αθλητικού Μητρώου» που θα έπρεπε να υπάρχει στη σχέση φορέα και Πολιτείας, μπαίνουν διαρκώς, όροι και προϋποθέσεις που αναδεικνύουν την πολιτική αθλητική ηγεσία «χειραγωγό» κάθε αθλητικής δράσης, καταργώντας την ουσία των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών, που θα έπρεπε να έχουν τον κύριο λόγο.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε μια ακόμη τροπολογία με δύο διατάξεις στο όνομα «της περαιτέρω στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού» και «του νοικοκυρέματος του αθλητικού τοπίου», που εισάγεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

-Στη μία, όποιο αθλητικό σωματείο δεν φέρει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού! (Σε ισχύ έξι μήνες μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).

Λεφτά από τους Δήμους και τις Περιφέρειες

-Στην άλλη, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα Ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. (Ισχύει έως τις 30/06/2021).

Μεταθέτει λοιπόν κι αυτό το κόστος η Πολιτεία του νυν αθλητικού της ηγέτη για τα αθλητικά σωματεία στους Δήμους και στις Περιφέρειες;

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, «... οι επιχορηγήσεις αυτές από τους Δήμους σε ερασιτεχνικά σωματεία για τα έξοδα μετακίνησής τους, είναι συνέχεια της δέσμης μέτρων που αφορά στο αφορολόγητο 20% στις δωρεές και χορηγίες από 01/01/2020, στην ένταξη στην ομπρέλα στήριξης λόγω κορωνοϊού την περασμένη άνοιξη, στην έκτακτη χορήγηση 12 εκατ. ευρώ στα σωματεία κ.α).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News