Θρίαμβος της συγχρονισμένης κολύμβησης Ωρίωνα και ΝΟΧανίων

Αθλητισμός
Θρίαμβος της συγχρονισμένης κολύμβησης Ωρίωνα και ΝΟΧανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετάλλια από τις αποστολές των ομάδων στο Πανελλήνιο Νεανίδων...

Εν τω μεταξύ σπουδαία παρουσία είχαν οι ομάδες συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων του ΝΟΧανίων και του Ωρίωνα Ηρακλείου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ. Η αθλήτρια του ΝΟΧ Βιολέτα Ζουζούνη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο αγώνισμα του τεχνικού σόλο ενώ την 3η θέση πήρε το τεχνικό ομαδικό της Χανιώτικης ομάδας. Η Ζουζούνη παρουσίασε μία εξαιρετική χορογραφία, δικαιολογώντας γιατί θεωρείται αυτή τη στιγμή από τις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας ενώ είναι υποψήφια για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το προσεχές καλοκαίρι, στο Τόκιο. Η βαθμολογία που απέσπασε από τους κριτές ήταν 84,0647β. που της χάρισε το χρυσό, αφήνοντας στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα την Ελένη Φραγκάκη (ΝΟΒΑ) και τη Δανάη Καριώρη (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης).

Στο τεχνικό ντουέτο η ομάδα του Ωρίωνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τις: Κανάκη Σταματίνα, Γιαλαμά Κρυσταλένια και Ταμπακάκη Δέσποινα.

Σε ότι αφορά στο ελεύθερο σόλο είχαμε δύο κρητικές θέσεις στο βάθρο του Πανελληνίου αφού πίσω από την χρυσή Έλενα Φραγκάκη του ΝΟΒΑ (84,4333) βρέθηκε η Κρυσταλένια Γιαλαμά του Ωρίωνα (83,2333) ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Βιολέτα Ζουζούνη του ΝΟΧ (81,8667). Στο ίδιο αγώνισμα, στην 7η θέση τερμάτισε η Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (ΝΟΧ, 75,0667.

Στο ελεύθερο ομαδικό, 4ος ήταν ο ΝΟΧανίων με 77, 3333 και ο Ωρίωνας 5ος με 75, 3333.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΝΟΧανίων ήταν 3ος στην Ελλάδα με 124 βαθμούς, πίσω από ΑΝΟΜ- Σκαθάρια (166β.) και ΝΟΒΑ (162β.). Στην πολύ τιμητική 5η θέση βρέθηκε ο Ωρίωνας με 105β.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News