«Καθάρισε» στο δεύτερο: Διπλό της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, 0-2 τον Παναιτωλικό

Ποδόσφαιρο
«Καθάρισε» στο δεύτερο: Διπλό της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, 0-2 τον Παναιτωλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Ένωση» ανέβασε στροφές στο δεύτερο 45λεπτο

Νικηφόρα πέρασε από το Αγρίνιο η ΑΕΚ, επικρατώντας 0-2 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα φάνηκε «μπλοκαρισμένη» στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη με την είσοδο του Μάνταλου, ανέβασε στροφές και έφτασε στο «τρίποντο».

Στην εκκίνηση της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες,.. αλληλοεξουδετερώθηκαν. Η Ενωση επεδίωξε να παίξει από την αριστερή της πλευρά όπου εκτός από τον Ινσούα τραβιόνταν και ο Ολιβέιρα, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα. Στο 7' ο Πορτογάλος φορ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αργεντινού μπακ σε μία φάση των γηπεδούχων (η μπάλα πέρασε άουτ), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν και στο 13' όταν ο Ανσαριφάρντ «κέρδισε» τον Καρασαλίδη στη μεταξύ τους «μονομαχία», όμως ο στόπερ των γηπεδούχων έβαλε την κόντρα στο σουτ του Ιρανού.  

Γενικότερα όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κίνηση στο παιχνίδι τους, δεν μπορούσαν να παίξουν κάθετα και αυτό το πιστώνονται, σε μεγάλο βαθμό, οι γηπεδούχοι. Ο Τσιγγάρας που ουσιαστικά ήταν κλασικός «κόφτης» ακολουθούσε όποιον αντίπαλο χαφ πατούσε στην περιοχή του Κνετ και οι «κυανοκίτρινοι» αμύνονταν πάρα πολύ καλά. Επιθετικά από την πλευρά τους «σημάδευαν» τον Ματσόλα στην πρώτη μπάλα, ο Αργεντινός φορ έβγαινε ως επί το πλείστων πρώτος στην μπάλα, πλην όμως εκτός μακρινού σουτ του Μάζουρεκ στο 34', δεν απείλησαν άλλη φορά. Η κίνηση ο Αργεντινός μετά το 25' να παίζει φορ και ο Ντίας ένα «κλικ» πιο πίσω ναι μεν έδωσε ανασταλτική ενέργεια στον άξονά τους, αλλά μεσοεπιθετικά δεν άλλαξε κάτι.  

Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ και ναι μεν την ΑΕΚ να κρατά μπάλα στα επίπεδα ακόμη και του 60%, όμως οι εκατέρωθεν φάσεις ήταν ελάχιστες και μετριόνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού.  

 Διαβάζοντας τα παραπάνω για την εικόνα της αναμέτρησης, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Καρέρα άλλαξε πρόσωπα και σχηματισμό. Μέσα ο Μάνταλος, έξω ο Χνιντ που δεν ήταν κακός αλλά «θυσιάστηκε» ώστε η ΑΕΚ να «γυρίσει» το 3-5-2 σε 4-2-3-1. Πλέον ο Ελληνας χαφ ήταν στο «10», οι Ανσαριφάρντ, Λιβάια στα άκρα και ο Ολιβέιρα στο «9», κάτι που διαφοροποίησε άρδην την εικόνα της Ενωσης.  Η Ενωση... πάτησε γκάζι και κυριάρχησε.

 Η παρουσία του 29χρονου στον άξονα της έδωσε άλλη πνοή και το ματς παίζονταν πια στο μισό του Παναιτωλικού. Οχι όμως με μία ανούσια κατοχή μπάλας όπως συνέβη πριν, αφού οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να απειλούν ουσιαστικά. Μέχρι το 68' που άνοιξαν το σκορ δημιούργησαν 8 (!) επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των γηπεδούχων και οι περισσότερες ήταν «δημιούργημα» του Μάνταλου. Κυριότερη εξ' αυτών εκείνη του 47' όταν με τακουνάκι έστρωσε στον Ανσαριφάρντ που πλάσαρε αλλά μπλόκαρε ο Κνετ, ενώ ήταν πια διάχυτη η αίσθηση πως η εικόνα της αναμέτρησης είναι διαφορετική. Ο 29χρονος «άπλωνε» το παιχνίδι της ΑΕΚ και αρκετές φορές βρήκε κάθετα τον Λιβάια ή τον Ανσαριφάρντ, που ναι μεν δεν έκαναν τελική, ωστόσο δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.  

Μέχρι που φτάσαμε στο 68', όπου ο Μάνταλος (ξανά) «κυνήγησε» μία χαμένη φάση και κέρδισε το κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος και ο Λιβάια με κεφαλιά «νίκησε» τους πάντες στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αμέσως οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν και με την είσοδο του Μεντόσα στο 72' «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-2. Στην πρώτη φάση που ο Ντίας πέρασε στα άκρα βγήκε στην πλάτη του Παουλίνιο, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσιγκρίνσκι. Ο Ζαχαριάδης σωστά υπέδειξε το πέναλτι και ο Παναιτωλικός βρέθηκε «αγκαλιά» με την ισοφάριση. Ο Τσιντώντας όμως σο 74' απέκρουσε την (κακή) εκτέλεση του Ματσόλα και κράτησε το «μηδέν», σε μία φάση που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως εκεί... τελείωσε τον αγώνα.

Η ΑΕΚ πατούσε ξανά γερά στα πόδια της και στο 88΄σφράγισε την επικράτησή της. Τότε ο Ινσούα γύρισε όμορφα για τον Ολιβέιρα, εκείνος ντρίμπλαρε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Σιμόες που με τη σειρά του «έστρωσε» στον Μάνταλο που με άψογη προσποίηση και τελείωμα διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικά 2-0 υπέρ της Ενωσης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Λιάβας (81' Μεντίνα), Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Τζανακάκης (72' Ματσόλα), Τσιγγάρας (81' Ταχάρ), Ντάλσιο (85' Βέργος), Βάντερσον, Μάζουρεκ, Ματσόλα (81' Αριγίμπι), Ντίας.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ (46' Μάνταλος), Παουλίνιο, Σιμόες (90'+2' Μπότος), Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Λιβάγια (90'+2' Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (80' Λόπες), Ολιβέιρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News