Σκληρή κριτική σε Αυγενάκη από τα κόμματα για το αθλητικό νομοσχέδιο

Αθλητισμός
Σκληρή κριτική σε Αυγενάκη από τα κόμματα για το αθλητικό νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον Λοβέρδο που απορρίφθηκε και έγγραφο FIFA για την απειλή Grexit - Για εξυπηρέτηση «εγκάθετων της κυβέρνησης» μίλησε ο Σκουρλέτης -«Εκλογομαγείρεμα» κατήγγειλαν ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση

Φωτιές ανάβει η συζήτηση για το αθλητικό νομοσχέδιο (μετά και την κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων) με την ένταση να απογειώνεται από το πρωί στη Βουλή, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη διάταξη που αφορά στην αναδρομικότητα του ορίου θητειών των αθλητικών σωματείων, η οποία τελικά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

«Ο κομματισμός είναι πίσω από όλα, δεν διοικεί το υπουργείο τον αθλητισμό, η αντισυνταγματικότητα της διάταξης είναι προφανέστατη» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος καλώντας τον υπουργό Αθλητισμού να αποσύρει την διάταξη. «Η διάταξη έχει μια ιστορία, ψηφίστηκε μια σχεδόν ίδια διάταξη πέρυσι» είπε και εξήγησε πως το πρόβλημα αφορά την πρόβλεψη αναδρομικότητας για το όριο θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες, υπογραμμίζοντας ότι όποιος προσφύγει ενάντια στη διάταξη, θα δικαιωθεί.

Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε και το έγγραφο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για παραβίαση του αυτοδιοίκητου από τις ενέργειες του ΄κ. Αυγενάκη στο νομοσχέδιο.  "Καταθέτω -είπε- επίσημο έγγραφο της FIFA – Το Νομοσχέδιο Αυγενάκη οδηγεί σε Grexit τον αθλητισμό!

Για εξυπηρέτηση «εγκάθετων της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ για αντισυνταγματικές διατάξεις και «εκλογομαγείρεμα» μίλησαν ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας («Είναι μια προσπάθεια εκλογο-μαγειρέματος. Είστε υποκριτές», είπε)και η Σοφία Σακοράφα του ΜεΡΑ25. «Καραμπινάτη περίπτωση αντισυνταγματικότητας. Καθαρά φωτογραφικό το νομοσχέδιο» τονίστηκε από τον Κώστα Χύτα (Ελληνική Λύση)

Ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εξήγησε ότι οι ενστάσεις των κομμάτων αφορούν ψηφισμένη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για λόγους καλής νομοθέτησης και ορθής κωδικοποίησης, υπογραμμίζοντας ότι καμία από τις δύο εκθέσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής δεν εγείρει προβληματισμούς για την συνταγματική αρτιότητα της διάταξης.

Για την επίμαχη διάταξη είχε εγείρει την αντίθεσή της και η Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί δείγμα χρηστής διακυβέρνησης κι ότι στέλνει «λάθος μήνυμα προς τη ΔΟΕ περί παράβασης του αυτοδιοίκητου».

Δεν θα κατατεθεί, τελικά, αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της Αρχής ή σε κάποιο άρθρο του σχεδίου νόμου του υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, ενημερώνοντας το σώμα ότι σε επικοινωνία που υπήρξε με τις κοινοβουλευτικές ομάδες για την καλύτερη οργάνωση της συζήτησης του σχεδίου νόμου, καμία κοινοβουλευτική ομάδα δεν προτίθεται να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Την Παρασκευή θα βρεθεί ο νέος ο αθλητικός νόμος στην ολομέλεια της Βουλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News