Επίθεση Ντόρας κατά Αυγενάκη για το αθλητικό νομοσχέδιο

Αθλητισμός
Επίθεση Ντόρας κατά Αυγενάκη για το αθλητικό νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν ξαναφέρνεις ένα άρθρο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα…».

Ισχυρή αντίδραση γνωρίζει το αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Μετά   την εναντίωση της ΔΟΕ που εμπεριέχει τον κίνδυνο «ελληνικού αποκλεισμού ολυμπιακών διαστάσεων», Ομοσπονδίες, βουλευτές ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη (γνωρίσει από κοντά το θέμα από τον σύζυγό της) τάχθηκαν εναντίον. Καταγράφηκε μάλιστα και εσωκομματική κόντρα στη Νέα Δημοκρατία, αν και το ψήφισε επί της αρχής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Οι τοποθετήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη πάντως είναι ενδεικτικές και του προβλήματος και της κόντρας:

«Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΟΕ κύριε Αυγενάκη. Η αυτονομία των ομοσπονδιών είναι η ιερή αγελάδα της ΔΟΕ και τίθεται σε αμφισβήτηση. Στο προηγούμενο νομοσχέδιο την αποσύρατε την αναδρομικότητα στις θητείες, μετά από επιστολές της ΔΟΕ κλπ. Τώρα ξαναφέρνετε το ίδιο άρθρο. Όταν ξαναφέρνεις ένα άρθρο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αν το αφήσετε εκκρεμές, θα πέσει σε όλα τα δικαστήρια, δεν το συζητάμε, ενώ θα αποτελέσει και ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη που όπως ανέφερε, έκανε παρέμβαση ως σύζυγος του Ισίδωρου Κούβελου και λόγω ενασχόλησης και συνεργασίας για αθλητικά θέματα ως πρώην δήμαρχος και πρώην υπουργός. Είπε ακόμη:

«Δεν μπορεί να υπάρξει όριο ηλικίας σε κάποιον εκλεγμένο. Σύμφωνα και με ευρωπαϊκές και με ελληνικές αποφάσεις δικαστηρίων. Μπορείς να βάλεις όριο θητείας, αλλά όχι όριο ηλικίας σε εκλεγμένο. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και έρθουμε σε αντίθεση με τη ΔΟΕ τσάμπα και βερεσέ. Ελπίζω μέχρι να πάει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια θα έχετε τη δυνατότητα να τα ξανασκεφτείτε. Να ακούσετε τους φορείς, έχουν προσφέρει στον αθλητισμό. Είναι κρίμα να τους αδικήσουμε».

«Το όριο ηλικίας δεν θίγεται από την επιστολή της ΔΟΕ. Η επιστολή της ΔΟΕ τείνει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Δεν είναι καν του προέδρου της, του Μπαχ, αλλά ενός στελέχους, του Τζέιμς ΜακΛάουντ. Δεν παραβιάζουμε τίποτα. Αναφέρεται σε θητείες, ενώ είναι ήδη ψηφισμένη η διάταξη. Αποδέχεται ότι μπορούμε να βάζουμε λογικές προϋποθέσεις για να μπορούν να λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Δεν μπορούν να μας βάζουν ποινές. Δεν παρεμβαίνουμε αρνητικά στο καταστατικό της ΕΟΕ» απάντησε ο Λευτέρης Αυγενάκης αλλά δεν έπεισε τη Ντόρα Μπακογιάννη που πήρε πάλι το λόγο.

«Ο Μπαχ κύριε υπουργέ, επικοινωνεί με τον πρωθυπουργό της χώρας. Με τον υπουργό επικοινωνεί ο γενικός γραμματέας. Ψηφίσατε για δύο θητείες. Τις μετράτε αναδρομικά ή από την ώρα που ισχύει ο νόμος; Αυτό πρέπει να το απαντήσετε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News