Σέντρα στις 12 Σεπτεμβρίου: Η πρόταση του ΟΦΗ έδωσε τη λύση

Ποδόσφαιρο
Σέντρα στις 12 Σεπτεμβρίου: Η πρόταση του ΟΦΗ έδωσε τη λύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά θα διεξαχθεί και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Η Super League υιοθέτησε την πρόταση του ΟΦΗ, που ήταν άλλωστε και η μοναδική ως τώρα με ποδοσφαιρική λογική, και έτσι το πρωτάθλημα ξεκινά κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας θα οριστεί παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ που θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία και έτσι οι δύο τους θα κοντραριστούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επίσης στις 12 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως ο ΟΦΗ προκειμένου να μην υπάρξει και "σύγκρουση" με την ΕΠΟ κατέθεσε δύο προτάσεις. Πρώτον: Να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα και να έχουμε αναβολή μόνο των αγώνων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού με την πρεμιέρα να γίνεται στις 12 Σεπτεμβρίου.

Δεύτερον: Να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα στις 12 Σεπτεμβρίου και να οριστεί την 1η αγωνιστική το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες ώστε να αναβληθεί μόνο το παιχνίδι των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου. Και να διεξαχθεί κάποια άλλη στιγμή στη διάρκεια της σεζόν.

Τελικά, επικράτησε η δεύτερη λύση προκειμένου όσες ομάδες έχουν ευρωπαϊκό παιχνίδι όπως ο ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να έχουν ένα ματς στα πόδια τους πριν τα προκριματικό του Champions League και του Europa League.

Πρόθεση της Λίγκας είναι να γίνει μόνο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος το Σάββατο του τελικού (12/9), ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ (λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων) το δικό του εναρκτήριο ματς να διεξαχθεί την Παρασκευή, 11/9.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News