Αθλητισμός

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης εργασιών το Στάδιο Ελευθερίας

Θα παραδοθεί σε χρήση εντός του Σεπτεμβρίου…

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την παράδοση του Σταδίου Ελευθερίας στο κοινό καθώς οι εργασίες ανακαίνισης του βρίσκονται στο τελικό στάδιο όπως ενημερώνει η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ.
Αναλυτικότερα:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση, εντός του Σεπτεμβρίου, των εργασιών ριζικής ανακαίνισης του ιστορικού Σταδίου Ελευθερίας για πρώτη φορά έπειτα από 34 χρόνια, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Εγκαταστάθηκε και το τελευταίο στρώμα του ειδικού υλικού το οποίο απαιτείται για την τοποθέτηση του νέου ταρτάν στον αγωνιστικό χώρο, κόστους 500.00 ευρώ. Ταρτάν το οποίο θα είναι στα χρώματα, όπως εκείνο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ολοκληρώνονται, επιπλέον, οι κατασκευές τριών νέων Ολυμπιακών διαστάσεων γηπέδων τένις, καθώς επίσης και η κατασκευή δύο νέων εξωτερικών γηπέδων προπονήσεων, για μπάσκετ και βόλεϊ.

Παράλληλα, έπειτα από χορηγία των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, προχωρήσαμε στην ανακατασκευή και συντήρηση των κιγκλιδωμάτων περίφραξης όλου του Σταδίου, στη συντήρηση και βάψιμο των κερκίδων περιμετρικά του γηπέδου, στους πυλώνες φωτισμού, έγινε προσθήκη κλιματιστικών εντός της αίθουσας βαρών και ανακαίνιση των γραφείων.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την αγορά νέων οργάνων γυμναστηρίου, δύο κλωβών σφυροβολίας και η αντικατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού εντός του Σταδίου.

Τέλος, εκπονήθηκε μελέτη για την ολική αντικατάσταση του ταλαιπωρημένου χορταριού που βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου και χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις των αθλημάτων ρίψεων.
Έμπειροι γεωπόνοι μας παρουσίασαν το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα πρέπει οι κλιματολογικές συνθήκες να επιτρέπουν την αντικατάσταση του χορταριού, το οποίο μέχρι τότε θα συντηρηθεί.

Δέσμευση μας, με τη θερμή και έμπρακτη υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι το βέλτιστο αποτέλεσμα για ένα Στάδιο ιστορικό, ένα Στάδιο κόσμημα, όπως αξίζει στην πόλη, στην αθλητική οικογένεια και στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια