Βαθμολογία UEFA: «Κατρακύλα» στην 18η θέση για την Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Βαθμολογία UEFA: «Κατρακύλα» στην 18η θέση για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πλήγμα» οι ευρωπαϊκές θέσεις τις επόμενες σεζόν

Μετά το τέλος της πορείας του Ολυμπιακού στην Ευρώπη για φέτος, η Ελλάδα βρέθηκε στην 18η θέση της βαθμολογίας της UEFA με 26.300 βαθμούς.

Η Βασιλεία που πήρε την πρόκριση επί της Άιντραχτ και θα βρεθεί στο Final-8 θα πριμοδοτηθεί με 200 βαθμούς ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τον προημιτελικό με τη Σαχτάρ και από τους 26.200 που βρίσκεται τώρα η Ελβετία θα βρεθεί αυτόματα στους 26.400 αφήνοντας πίσω της την Ελλάδα.

Κάτι που σημαίνει πως ο πρωταθλητής της σεζόν 2020-21 θα παίζει στο Champions League της περιόδου 2021-22 από τον πρώτο προκριματικό ενώ από εκεί και πέρα δεν αλλάζει κάτι άλλο σε σχέση με τη 17η θέση.

Η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι δύο που ακολουθούν (16η και 17η) δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 18η έως την 28η δίνει και πάλι ένα εισιτήριο για το Champions League (πρώτο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News