Στο τέλος του χρόνου οι εκλογές στις Ομοσπονδίες

Αθλητισμός
Στο τέλος του χρόνου οι εκλογές στις Ομοσπονδίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από σχετική τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού…

Οι εκλογές της ΕΠΟ, της ΕΟΚ και των υπόλοιπων αθλητικών ομοσπονδιών αντί να γίνουν τον Σεπτέμβριο, μετατίθενται για τον Δεκέμβριο.

Η αλλαγή αυτή στις ημερομηνίες ήρθε μετά την τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη (29/07) από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Έτσι, αντί για τον Σεπτέμβριο που ήταν να γίνουν οι εκλογές σε ΕΟΚ και αθλητικές ομοσπονδίες, αυτές μετατέθηκαν για το τέλος του έτους.

H διάταξη ασφαλώς αφορά και στην ΕΠΟ, η οποία έχει ορίσει τις εκλογές της για τις 9 Οκτωβρίου.

Με την τροπολογία παρατείνεται η θητεία όλων των διοικήσεων των Ομοσπονδιών για τρεις μήνες και προσδιορίζεται ότι οι εκλογές τους θα μπορούν να διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνο του 2020, ώστε να προλάβουν να αλλάξουν τα καταστατικά τους και να τα εναρμονίσουν με το νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος θα τεθεί υπό διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως: «Ειδικά για το έτος 2020 οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α' 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020».

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News