Προκρίθηκαν στο Final- 6 οι Κορασίδες του Ηροδότου

Μπάσκετ
Προκρίθηκαν στο Final- 6 οι Κορασίδες του Ηροδότου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες του Εργοτέλη που έχασαν από τη Νάξο και αποκλείστηκαν…

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κορασίδες του Ηροδότου στην Β΄φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ καθώς με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πήραν την πρόκριση στο Final-6 της διοργάνωσης. Οι αθλήτριες της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού μετά τη νίκη του Σαββάτου επί του ΒΑΟΛ (88-26), κέρδισαν στον παιχνίδι- τελικό και τον Ιπποκράτη με 52-77.

Ο Ηρόδοτος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και πήρε ισχυρό προβάδισμα από το ξεκίνημα, κλείνοντας το δεκάλεπτο με 8-27 ενώ και στο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά με 14 πόντους (24-38). Ανάλογη ήταν και η συνέχεια και με τις Ελ. Στεφανάκη, Μανουκάκη και Ι. Στεφανάκη να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, ήρθε η νίκη- πρόκριση με το τελικό 52-77.

«Πολλά συγχαρητήρια Γιασεμή, Γκλόρια, Δάφνη, Εβελίνα, Ελένη Δ, Ελένη Στ, Ελπίδα, Εμμανουέλα, Ευτυχία, Θάλεια, Ιωάννα, Κωνσταντίνα, Μαριλένα, Νατάσσα, Πελαγία, Τόνια, Χρύσα! Ραντεβού και πάλι σε λίγες μέρες στην Αθήνα!», αναφέρουν στην ανακοίνωση του Ηροδότου

Τα δεκάλεπτα: 8-27, 24-38 (ημίχρονο), 41-58, 52-77

ΑΣΚ Ιπποκράτης (Αργυρίου, Καλυμιονάρη): Γκοτζάι, Πασχάλη, Καλούδη, Μιλίκοβιτς 5, Ντερβίση, Κιαπάκα 3, Κουντουριώτη 24, Αθανασοπούλου 8 (1), Ψαρού 10.

ΑΟΝΑ Ηρόδοτος (Σταυρακάκη, Μάλλου): Πιπεράκη, Διβινή 5 (1), Περυσινάκη, Γιαπεντζάκη, Στεφανάκη Ελ. 23 (2), Ορφανού 7 (1), Στεφανάκη Ι. 13 (3), Σηφάκη 2, Μανουκάκη 15, Γεωργιάδη 9, Πετράκη 3 (1), Δημητρουλάκη.

Στο άλλο παιχνίδι είχαμε: Βούρειος-Αθλεων 45-33.

Κρίμα για τους Παίδες

Από την άλλη δυστυχώς δεν τα κατάφεραν οι Παίδες του Εργοτέλη, που παρά τη σθεναρή αντίσταση γνώρισαν την ήττα με 62-76 από τη Νάξο και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια λόγω μειονεκτήματος στην τριπλή ισοβαθμία...  Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 10λεπτο με 22-17 όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις και ισορρόπησαν το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (30-30).

Οι παίκτες του Αλέξη Χριστοδούλου έκαναν καλή προσπάθεια και στη συνέχεια με τους Καβουσανό και Λαγουδάκη να της δίνουν το πλεονέκτημα όμως στην τελευταία περίοδο η Νάξος βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν και έκανε τη μεγάλη ανατροπή, φτάνοντας στη νίκη με 62-67. «Αντί για μια ακόμη νίκη σήμερα δοκιμάσαμε την πικρή γεύση της ήττας. Πάνω από το αποτέλεσμα, το πρόσκαιρο, υπάρχει το παιχνίδι και τα πολύτιμα μαθήματα ζωής που δίνει. Όλοι μας, και περισσότερο τα 12 παιδιά και ο κόουτς Χριστοδούλου θέλαμε να είχαμε νικήσει και να κάναμε σχέδια για το final-6 του πανελληνιου πρωταθλήματος. Το θέλαμε κι εμείς οι απέξω, οι γονείς των παιδιών μας που τόσο στήριξαν την ομάδα, εμείς που έχουμε την διοίκηση και όλοι όσοι κατανοούν τι σημαίνει κρητικό μπάσκετ. Ωστόσο στο γήπεδο υπάρχει και ο αντίπαλος, στην περίπτωση μας ή ομάδα της Νάξου που κατάφερε εκείνη να πανηγυρίσει τελικά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Απας για την νίκη και καλή πρόοδο στα παιδιά της. Συγχαρητήρια και ψηλά το κεφάλι στους παίδες μας, να καταλάβετε ότι στην ζωή η πίκρα της ήττας είναι το καλύτερο κίνητρο να αναζητάς την γλυκιά νίκη κι εσείς είστε ικανοί για πολλές γλυκιές στιγμές στην ζωή σας. Το μπάσκετ δίνει απλόχερα μαθήματα ζωής και ευκαιρίες να μεγαλώσει το πνεύμα σας, να ωριμάσει το μυαλό κι η σκέψη σας. Ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε ως έφηβοι πλέον, εμείς θα σας στηρίζουμε όσο μπορούμε! Είναι αλλιώς να είσαι Εργοτελης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 30-30, 51-43, 62-67

Εργοτέλης (Χριστοδούλου): Λαγουδάκης 18, Αλεξανδρόπουλος 8, Γιαμνιαδάκης 2, Γιαννόπουλος, Καβουσάκης 21, Πρινιανάκης 4, Καραπάνος, Βαράκλας 4, Μαλαμάς, Μελιδονιώτης 5, Κοκκίνης, Σωμαράκης

ΑΠΑΣ Νάξου (Αθανασιάδης): Γκιόρκα 3, Λιανόπουλος 8, Παπανικολάου 7, Τριαντάφυλλος 6, Κούρτης, Σεϊντίνι 14, Δοκλής 17, Δεγαϊτας, Μανδηλαράς, Τελόπουλος 4, Χιλάι 8, Μολίνδρης

Στο άλλο παιχνίδι είχαμε: Κολοσσός Ρ.-Βούρειος ΑΟΛ 82-57.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News