Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός: Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΚ (1-2)

Ποδόσφαιρο
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός: Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΚ (1-2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Πειραιώτες έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου

Την κατάκτηση του τίτλου για την σεζόν 2019-20 πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, καθώς είναι και μαθηματικά πρωταθλητής μετά τη νίκη 1-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Υπάρχει ο… αστερίσκος του CAS για το -7 στον ΠΑΟΚ, όμως η διαφορά είναι τέτοια που οι «ερυθρόλευκοι», που κόβουν πρώτοι το… νήμα στην Super League 1.

Στη σημερινή αναμέτρηση, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσε ότι ήταν το φαβορί, λόγω και των πολλών απουσιών που είχε η ΑΕΚ. Το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να κάνει μια ορθολογική επίθεση: χαρακτηριστικό είναι πως δεν είχε καν τελική στο πρώτο ημίχρονο.

Προτού η υπεροχή των Πειραιωτών μετουσιωθεί σε γκολ στο 39’ είχαν χάσει τουλάχιστον 5 μεγάλες ευκαιρίες με τον Αλ Αραμπί να μην καταφέρνει, σε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές εξ' αυτών, να σκοράρει μέσα από την περιοχή με κεφαλιά.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο άνηκε στον Φορτούνη που είχε δοκάρι με μακρινό σουτ. Τελικά, στο 39’ με εντυπωσιακό βολ πλανέ στην κίνηση ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ και στα εναπομείναντα λεπτά η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε με αποτέλεσμα, ο Καμαρά να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Ο Ολυμπιακός μπήκε με μια λογική να κάνει συντήρηση δυνάμεων και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας πολλά μέτρα στο γήπεδο, ανεβάζοντας τις γραμμές της και τελικά, κατέληξε να πιέζει τους «ερυθρόλευκους» στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λέπτου. Ο Αραούχο ήταν αυτός που μείωσε στο 66’ με κοντινή, διπλή προσπάθεια και αφού είχε προηγηθεί επέμβαση του Σα σε κεφαλιά του Αργεντινού.

Ο Ολυμπιακός κλείστηκε, η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα έμοιαζε να πιστεύει όλο και περισσότερο στην ισοφάριση και στο τελευταίο δεκάλεπτο αύξησε για τα καλά την πίεση της με αποτέλεσμα να αγχώσει τους φιλοξενούμενους. Εν τέλει το 1-2 παρέμεινε και με το τελικό σφύριγμα και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημά του.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89’ Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης (31’ Οικονόμου), Βέρντε (83’ Μαχαίρας), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2’ Λοβέρα), Μασούρας (77’ Καφού), Φορτούνης (71’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

Play Off

Αποτελέσματα (4η)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-0

Άρης-ΠΑΟΚ      0-2

ΑΕΚ-Ολυμπιακός     1-2

1.Ολυμπιακός  78

2.ΠΑΟΚ    59

3.ΑΕΚ      56

4.Παναθηναϊκός       47

5.Άρης      38

6.ΟΦΗ      35

Επόμενη (5η)

Τετάρτη 1/7

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News