default-image

Μητρώο ελέγχου αθλητικών συλλόγων με ψιχία

Απόψεις
Μητρώο ελέγχου αθλητικών συλλόγων με ψιχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους κεντρικούς καναλάρχες έδωσαν 20 εκατομμύρια ευρώ για να «μένουμε σπίτι» και στα 5000+ ερασιτεχνικά σωματεία με άφθονες ζωτικές ανάγκες να μοιρασθούν μόλις 12!

Οι κινήσεις δείχνουν και τον σκοπό. Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει τον αθλητισμό, από τα σωματεία, μέχρι τις Ομοσπονδίες και το «Μητρώο» χρησιμοποιείται ως μέσο επίτευξης. Στην πραγματική του διάσταση, θα είχε συνοδευθεί από παραγωγικά και δομικά μέτρα που εκλείπουν παντελώς από τις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα 12 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν την διαφήμιση στους υπουργούς που τα ανακοίνωναν, αν και γνώριζαν καλά ότι πρόκειται για «ψίχουλα». Τι να κάνει ένα «εγγεγραμμένο» σωματείο με 1000, 1.500 ή 2.000 ευρώ (ανάλογα την απροσδιόριστη αξιολόγηση που συνόδευε το «πακέτο» της εξαγγελίας);

Τόσα ίσως χρειαστούν για να βγάλουν… τα 13 έγγραφα που απαιτούνται μέσα από το κόστος της ταλαιπωρίας για να μπουν στο «άρμα» του κυβερνητικού ελέγχου!

Την ίδια ώρα η ίδια πολιτική μοίραζε αφειδώς 20 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους καναλάρχες των Αθηνών για το «Μένουμε Σπίτι», ή 869.000 ευρώ σε σάιτ ενός δημοσιογράφου-παρουσιαστή που υπερθεμάτιζε στο «κλείδωμα»…

Παλιά τους τέχνη κόσκινο όλο αυτό, που περνάει σε κείνους που τρώνε σανό.

Εν προκειμένω, η λογική της επιχορήγησης των 12 εκατ. ευρώ σε πλέον των 5.000 σωματείων, βρίσκεται στο πηλίκο της αριθμητικής διαίρεσης και ικανοποιεί όσους ασπάζονται το «από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα».

Πολλαπλάσιες οι ανάγκες

-Άλλα πράγματα ζητούν από την Πολιτεία τα ερασιτεχνικά σωματεία, όπως φάνηκε στην συγκέντρωσή τους χτες έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, βάζοντας την ατζέντα:

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σωματείων από την ΓΓΑ και πάγωμα-ρύθμιση των οφειλών τους (π.χ. σε κολυμβητήρια) για το 2020. Κάλυψη όλων των εξόδων αγώνων, διαιτητών, κριτών. Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για την χρήση των υποδομών, είτε εκείνα ανήκουν στη ΓΓΑ (Εθνικά Κέντρα) είτε στους δήμους. Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται από την πολιτεία στους αθλητές, στους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας. Επαρκή και δωρεάν από το κράτος χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διαγνωστικών τεστ σε όλα τα αθλητικά κέντρα, επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα, διαιτητές, προσωπικό αγώνων, σε αθλητές και προπονητές. Ο χορός συνεχίζεται

-Ας ετοιμάζονται οι επόμενοι μετά την καταγραφή των συλλόγων στο Μητρώο. Ενώσεις, Προπονητές, αθλητές, ίσως και ταξιθέτες vip θέσεων! Οι Αθλητικές Ομοσπονδίες που δεν υπάγονται σε αυτού του τύπου το "Μητρώο", γιατί... επιχορηγήθηκαν; Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν και Ομοσπονδίες "σφραγίδες", χωρίς μέλη Ενώσεις...

Οι διοικήσεις των ΕΠΣ μπορούν να καταλάβουν ότι ο μεγάλος αδελφός θα τΙς ταράξει στα δικαιολογητικά. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να είναι και "φωτογραφικά". Τόσο καλά!

Ο Πέλοπας παίζει τώρα για την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στην ελληνική μυθολογία, ο Πέλοπας (Πέλοψ) ήταν βασιλιάς αρχικά στην Αχαΐα κι έπειτα στην Πίσα. Θεωρείται κατά πολλούς ο ιδρυτής και θεμελιωτής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο κάτω κάτω ας τηρούν κι αυτές τις διατυπώσεις οι υπουργοί ή υφυπουργοί όταν βολεύουν τον κοσμάκη τους σε διάφορα πόστα, χωρίς αξιοκρατία, που κοστίζουν στα δημόσια ταμεία. Αξιολογήσεις και έλεγχο δεν θέλουν παντού; Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, δεν έχουμε;

Διαρκής υπενθύμιση: «Όλα αυτά αποτελούν προτεραιότητα και για τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη. Με απόλυτη διαφάνεια, για να μπει τάξη σε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Για την ταχύτερη ανάπτυξή του που τόσο ανάγκη έχουμε στη χώρα μας». (Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός αθλητισμού).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News