Άλλο «αρωγός», άλλο «χειραγωγός»

Απόψεις
Άλλο «αρωγός», άλλο «χειραγωγός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων» όλοι το θέλουν, αλλά όχι στο χρόνο και τον τρόπο. Ευθεία επίθεση κατά Αυγενάκη περί χειραγώγησης και των εκλογικών διαδικασιών στις ομοσπονδίες από τον αθλητικό τομέα του ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι θα δέσει το «Μητρώο» που μπορεί να αποτελέσει και νέο εργαλείο εν όψει των εκλογών στις Ομοσπονδίες. Με το κρατικό χρήμα, που θα πρέπει να είναι «αρωγός» και σε καμιά περίπτωση «χειραγωγός». Φυσικά ή επιλογή θα φανεί… στο χειροκρότημα.

Η ροή ξεκινάει διά στόματος Αυγενάκη: «Πέρα από την τακτική επιχορήγηση ύψους 17 εκατομμυρίων που φέτος δόθηκε για πρώτη φορά με κανόνες και βάση μετρήσιμων στοιχείων που παρουσιάστηκαν και στις 48 αθλητικές ομοσπονδίες, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης κατευθείαν για τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Ο κρητικός υφυπουργός τα είπε κατά την 3η ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2020, που εφέτος διοργανώνεται διαδικτυακά στο Ζάππειο.

Στην ίδια εκδήλωση ο τομεάρχης Αθλητισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς έδωσε απάντηση με φράση -σποτ: «Καμιά συναίνεση και καμιά ανοχή στον Λευτέρη Αυγενάκη». Για να πει ότι ο νυν υφυπουργός θέλει να χειραγωγήσει τους αθλητικούς φορείς:

«Πάγωσε όλες τις διατάξεις το νόμου Βασιλειάδη για τις εκλογές στις ομοσπονδίες και γυρνάει εναντίον του μεγάλες ιστορικές ομοσπονδίες που αρνούνται να χειραγωγηθούν. Όχι απλά δεν βρίσκει συναίνεση όπως επιμένει να λέει, αλλά δεν βρίσκει πουθενά συναίνεση. Οι φορείς στρέφονται ενάντια του. Όχι μόνο οι ομοσπονδίες αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις».

Για την υπόθεση των «Μητρώου» οι Συριζαίοι τόνιζαν πως «αν και απαραίτητη, η διαδικασία της δημιουργίας μητρώου αθλητικών σωματείων όπως γίνεται από την σημερινή κυβέρνηση, με όρους αδιαφάνειας και κρυφούς χειρισμούς, στόχο έχουν την χειραγώγηση και των εκλογικών διαδικασιών στις ομοσπονδίες.

 «Ο τρόπος, ο χρόνος και η προχειρότητα δημιουργούν σκιές για τις προθέσεις. Ακυρώνει με δηλώσεις του όλους τους φορείς και προσπαθεί να υποδείξει τον τρόπο του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι και μας φανερώνει τις προθέσεις του», ειπώθηκε σχετικά.

Και άλλα…

-Ανεξάρτητα ποιος το είπε και γιατί το είπε, η ουσία ισχύει για κάθε περίπτωση: «Θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ιστορικά δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά για την πρόοδο των επιχειρηματικών τους σχεδίων». (Το είπε ο Κούγιας).

-Σύμπτωση η ευρωπαϊκή άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την επιχειρηματική συνεργασία Αλαφούζου – Σαββίδη, έτσι δεν είναι;

-Συμβαίνει και στις καλύτερες...οικογένειες να δέχονται επιθέσεις εκ των έσω (αδέλφια, ξαδέλφια, συμπέθεροι για συμφέροντα ή εγωισμούς, και τα λοιπά γνωστά.

Με αφορμή το ότι η επίθεση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου -έγινε σύμφωνα με τον ίδιο- από πληρωμένους οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 13 από τους Πατέρα και Αλαφούζο, όπως χαρακτηριστικά φωνάζει, τονίζοντας ότι σε δύο ημέρες θα είναι σε θέση να αποδείξει τα λεγόμενα του.

-«Λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»! Είναι μη σου έρχεται στο μυαλό ο Ντίνος Ηλιόπουλος από την ταινία «Ο Ατσίδας»; Πόσες φορές δεν φέρνουμε τη φράση του μυαλό στο ποδόσφαιρο και εν γένει στον αθλητισμό των συμφερόντων;

Έχει πει κι άλλα αμίμητα με τον ταλαντούχο τρόπο του ο σπουδαίος ηθοποιός: «Ου..ου... μύλος γίνεται στον οργανισμό. Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι…».

-Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκτιμά ότι πως δεν θα υλοποιηθεί η ρήτρα των 10.000.000 ευρώ, εφόσον υλοποιηθεί η επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Euroleague. Οι «πράσινοι» μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα κάνει να λαμβάνουν κιόλας…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News