Αθλητισμός

Ομοσπονδίες, «Μητρώα» και Αλγόριθμοι...

Είναι φανερό ότι "φτιάχνεται" η διαδρομή για να τρέξουν εξελίξεις εξουσίας στον αθλητισμό...

Μέτρα πόσες ποδοσφαιρικές ενώσεις έχει η ΑΕΚ και πόσες ο ΠΑΟΚ και μετά μίλα για "συνυποσχετικές" εκλογές στην ΕΠΟ, που θα βγάλουν… ασπροπρόσωπες την κυβέρνηση, την FIFA και την FIFA…
Εκτός νεότερου "ανασχηματισμού επιρροής", η αναλογία καταγράφεται 24-21-8 για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αντίστοιχα. Μέχρι τις εκλογές όμως έχει καιρό για άλλα χρώματα στο αυλάκι. Οι συναινετικές λύσεις που έχουν προταθεί, μάλλον απωθούν τους κυρίαρχους και τους επικυρίαρχους, σαν την κυβέρνηση Τζανετάκη…
Ούτε καν διερεύνηση, με το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» (ευκολότερο πλέον στην εγγραφή) να ετοιμάζεται να ανατρέψει το μενού με τα κουκιά… με σημαία την έλλειψη «ολιστικής μελέτης».

Το είπε και χτες ο Αυγενάκης σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης: «Έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας, περιμένουμε το περιεχόμενο των προτάσεών τους για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας. Τι μπορούμε να δουλέψουμε για να ενσωματώσουμε στην ελληνική νομοθεσία».

«Θέλει να ελέγξει τις Ομοσπονδίες»:
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απέστειλε επιστολή στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητώντας την έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας της, επισυνάπτοντας όπως αναφέρει «τις ανεπίτρεπτες και πρωτοφανείς για το αθλητικό κίνημα δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, με τις οποίες αποδεικνύει ότι σκοπός των νομοθετικών παρεμβάσεών του, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά και των αθλητικών σωματείων και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας». Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως θα κινηθεί ανάλογα για τον «αντισυνταγματικό νόμο».

Αλλά ποιος ξεχνάει κύριε πρόεδρε τις ιστορίες με τα σωματεία-«μαϊμού» που μάλιστα ψήφισαν με δωράκια πακέτα επιχορηγήσεων, χωρίς να έχουν ούτε έναν αθλητή, σε κάποια αθλήματα που ήταν πραγματικά φαντάσματα στη χώρα μας; Να γίνεται κριτική για τις συγκυρίες αυτές στέκει, αλλά το "Μητρώο" σε σχέση με την Πολιτεία, έπρεπε να υπήρχε από χτες, οργανωμένο, άδολο και με μέτρα στήριξης...

«Γνωρίζετε κάτι και δεν μας το λέτε;»

Με αφορμή ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ζήτησε εγγράφως την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού με δήλωσή του αναρωτιέται αν ξέρει κάτι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ και δεν το λέει. Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Είναι «πρωτοφανές» και «ανεπίτρεπτο», σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, να δημιουργείται «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» για πρώτη φορά στα χρονικά! Και να είναι προσβάσιμο στους πάντες…
Είναι «πρωτοφανές» και «ανεπίτρεπτο» να γνωρίζουν όλοι στη χώρα, γονείς, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, χορηγοί, ποια σωματεία τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου! Να είναι βέβαια η αθλητική οικογένεια και η κοινωνία ότι απαλλαχθήκαμε οριστικά από «σωματεία σφραγίδες», από «εξουσιοδοτήσεις», από ελλείψεις Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης κι όλες τις υπόλοιπες παθογένειες…
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο συνιστά «ασφυκτικό έλεγχο Ομοσπονδιών και Σωματείων» ένα τέτοιο δημόσιο μητρώο! Συνιστά «ασφυκτικό έλεγχο Ομοσπονδιών και Σωματείων» το νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου…
Γνωρίζετε κάτι, κ. Βασιλακόπουλε και δεν μας το λέτε; Πείτε το, να γίνει κτήμα μας η εμπειρία δεκαετιών. Τόσο η δική σας, όσο και των ελάχιστων υπολοίπων, που αντιδράτε για το Μητρώο και τις άλλες μας ενέργειες, οι οποίες κατοχυρώνουν τη διαφάνεια στον αθλητισμό της Ελλάδας"

«Καταντάς γραφικός»
Άμεση ήταν η απάντηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου στη δημόσια τοποθέτηση που έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού.
«Κλείνοντας για την ώρα το μείζον θέμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για το αθλητικό κίνημα, θα επαναλάβω μια φράση την οποία έχω χρησιμοποιήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις: Την δημοσιότητα πρέπει να την προκαλείς, όσο την αντέχεις. Οταν ξεπεράσεις αυτό το σημείο, καταντάς γραφικός», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Από τη συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το πωλητήριο «βόμβα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κρατάμε την φράση του: «Δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω».

Με αλγόριθμο το plan b στη Serie A:
Η τρέχουσα σεζόν στη Serie A θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να ονομαστεί πρωταθλητής. Το ιταλικό ποδόσφαιρο πρόκειται να επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα με το Coppa Italia πριν από την επιστροφή της Serie A στις 20 Ιουνίου με ένα plan Β να είναι σε ισχύ, εάν τα πράγματα προκαλέσουν αναγκαστική διακοπή. Σε μια τέτοια περίπτωση θα τερματίσει τη σεζόν με έναν αλγόριθμο για να αποφασίσει την τελική κατάταξη και τις θέσεις για Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και υποβιβασμό, αλλά δεν θα αναδείξει πρωταθλητή, εκτός εάν είχε ήδη επιβεβαιωθεί μαθηματικά.

«Κάντε 22 τις ομάδες στη Ligue 1»:
Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας απέρριψε χτες την προσφυγή των Λιόν, Αμιάν και Τουλούζ, κατά της απόφασης για πρόωρη διακοπή της Ligue 1 και επικύρωση της τελικής κατάταξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια