Τραγουδώντας «Ανοίξτε τα τρελάδικα…»

Απόψεις
Τραγουδώντας «Ανοίξτε τα τρελάδικα…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλοπαράγοντες, ελληνικό ποδόσφαιρο, ταραγμένα πεδία, επιθέσεις και αντιδράσεις, η αριθμητική της εξουσίας και οι φωνές των σωματείων που πρέπει... να περιμένουν το "Μητρώο" για να ζήσουν!

Το μεγάλο κακό στις τωρινές εποχές, είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαρτάται στην ποιότητα, την ισορροπία και το μέλλον του από τις πολλαπλές κόντρες των μεγαλοϊδιοκτητών του, πέρα από αυτό…

Σε σημείο «φρίκης» μάλιστα! Αυτό το τραγούδι της Ελένης Βιτάλη «βαρέθηκα, κουράστηκα, αηδίασα…» που ζητάει να ανοίξουν τα τρελάδικα, αφιερώνεται και μαζί τερματίζεται... (Θέλει και ανάλυση, ονόματα και διευθύνσεις;)

Παλιά τους τέχνη κόσκινο Το είχαμε βιώσει και τις παλαιότερες εποχές. Το φαινόμενο των αναδιαρθρώσεων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στη χώρα μας, γιγαντώνεται επικίνδυνα, κάθε φορά που οι πολιτικές (βλέπε κομματικές) ηγεσίες ανακατεύονται σε αυτά. Το κακό ξανάρχισε να γίνεται επί Κοντονή και Βασιλειάδη. Τώρα άρχισαν πάλι τα νέα σενάρια στο όνομα της πανδημίας, αλλά φαίνεται να έχει δίκιο η Nova που χαρακτηρίζει αυτές τις σκέψεις ως «τελείως άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση». Άφησε μάλιστα παρακαταθήκη το αξίωμα: «Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης, σημαίνει “πανδημία” στο ποδόσφαιρο».

Αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι ξένοι επιτελείς στην ΕΠΟ, κάνουν ότι γουστάρουν! Ο Μέλο Περέιρα που έρχεται να μπει σε καραντίνα κορωνοϊού, έχει την πεποίθηση ότι οι Έλληνες διαιτητές που θα διευθύνουν ματς στα πλέι οφ,  είναι "λίγοι" για τα μεγάλα παιγνίδια, αφού δεν θα έλθουν ξένοι, λόγω της πανδημίας! Μπορεί να έχει και δίκιο από την άποψη πως φοβούνται πως αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει, μπορεί να παίξουν την αυριανή του συμμετοχή στους πίνακες! «Να είστε δυνατοί, να πιστεύετε στους εαυτούς σας και να τηρήσετε τον κανονισμό. Μη διστάσετε να πάρετε μη δημοφιλείς αποφάσεις. Είστε οι καλύτεροι και γι’ αυτό βρίσκετε στη Superleague. Αποδείξτε ότι αξίζετε να βρίσκεστε εδώ»! τους είπε σε τηλεδιάσκεψη και η αποκωδικοποίηση… είναι εύλογη.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη, εν όψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, ψαλιδίζουν κάπως την δυναμική της γρήγορης απόφασης για ματς με φιλάθλους ή σε τελευταία ανάλυση το ποσοστό τους.

Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, βάσει του πρωτοκόλλου της Λίγκας, δυο μέρες πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Βικελίδης για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ και όλοι ήταν αρνητικοί. Για να δούμε και από αγωνιστική άποψη το Σάββατο…

Το καλύτερο: «Οι οργανωμένοι πήγαν στο Κορωπί και χειροκρότησαν Δώνη και παίκτες. Κι όταν έρθει ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντάνι Πογιάτος, θα είναι όλοι εκεί, στο αεροδρόμιο για να τον… υποδεχτούν».

Επιθέσεις στον «Χίλωνα»!

Ο «Χίλων» (σύστημα αξιολόγησης Ομοσπονδιών από την Πολιτεία) έχει ψαλίδι, παρατηρεί στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας της η Κολυμβητική Ομοσπονδία, για μια μείωση 8% (σε σχέση με το 2019) στο ποσό της επιχορήγησης από τη ΓΓΑ, παρότι –όπως τονίζει εμφατικά- αξιολογήθηκε ως κορυφαία…

«Το πολυδιαφημισμένο επικοινωνιακά σύστημα αξιολόγησης “Χίλων”, ήταν τελικά “φρούδες ελπίδες”», καταλήγει! Είχε προηγηθεί με οξύτατη κριτική ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος από τον ΣΕΓΑΣ.

Στην ανακοίνωση ωστόσο του Γιώργου Βασιλακόπουλου από την ΕΟΚ για το ίδιο θέμα, δεν υπάρχουν σχολιασμοί και μπηχτές. Ο άνθρωπος που βρέθηκε στοχευμένα στη δίνη του «ηλικιακού νόμου» για προέδρους Ομοσπονδιών που πέρασε η νυν ηγεσία του αθλητισμού πριν μερικούς μήνες -όπως και άλλοι- επιχειρηματολογεί απλά και ζητά επανεξέταση του ύψους της επιχορήγησης.

Στην ΕΟΚ η Γ.Γ.Α. δίνει  περίπου 1.868.000 ευρώ τη στιγμή που ένα χρόνο νωρίτερα είχε λάβει επιχορήγηση ύψους 2.200.000 ευρώ.

«Η εικόνα και η δραστηριότητα που έχει να επιδείξει η ΕΟΚ θεωρούμε ότι δεν δικαιολογεί τη σημαντική μείωση της οικονομικής της επιχορήγησης, η οποία μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες Αθλητικές Ομοσπονδίες και για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η σχετική απόφασή σας θα επανεξεταστεί για να δυνηθεί η Ομοσπονδία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός χώρου, που έχει προσφέρει σημαντικές διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό».

Αντιδράσεις και από τα σωματεία

Να σημειωθεί πως χτες, αθλητικά σωματεία από την Αττική πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, διεκδικώντας από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης του αθλητισμού την επόμενη της πανδημίας και των συνεπειών που είχε. «Οι αθλητές δεν είναι πελατεία, δώστε λεφτά στα Σωματεία», ήταν το κεντρικό σύνθημά τους, αλλά οι απαντήσεις  που πήραν όσον αφορά τη χρηματοδότησή τους, είχαν την επικάλυψη του "μητρώου" καθώς η πολιτική ηγεσία επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά επικαλέστηκαν την ολοκλήρωση της εγγραφής των σωματείων στο περιβόητο «Αθλητικό Μητρώο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποφεύγοντας να δώσουν απαντήσεις για το εάν υπάρχει ήδη συγκεκριμένος προϋπολογισμός χρηματοδότησης των σωματείων, οι ιθύνοντες του υπουργείου παρέπεμψαν για οποιαδήποτε εξέλιξη για μετά τις 30 Ιουνίου (καταλυτική ημερομηνία εγγραφής στο Μητρώο). Σχετικά με τις καθυστερήσεις και τα μπερδέματα στη διαδικασία εγγραφής, επέρριψαν μάλιστα ευθύνες και στις Ομοσπονδίες.

 Ωραίο παιχνίδι το πάρε δώσε με τους αριθμούς! Δεν το χωρά ο νους του Μαυρωτά: «Πλασματική η μείωση των επιχορηγήσεων, δεν καταλαβαίνουμε την έκπληξη κάποιων ομοσπονδιών»! Γιατί;

Η εμφανιζόμενη μείωση κατά 11,27% της συνολικής επιχορήγησης των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2020, -λέει- σε σχέση με εκείνη του 2019, είναι πλασματική και οφείλεται στο ότι, σε αντίθεση με πέρυσι, δεν μοιράστηκαν στις ομοσπονδίες τα 2,3 εκατ. ευρώ που οφείλονταν σε αθλητές και προπονητές, ως πριμ διακρίσεων των προηγουμένων ετών.

Για την αναφορά της ΚΟΕ σε απώλεια εσόδων από χορηγίες, λόγω αναβολής ή ματαίωσης διεθνών διοργανώσεων, ο Γ.Γ.Α. απαντά ότι η εξοικονόμηση πόρων από τη ματαίωση ταξιδιών, μαζί με τα μέτρα στήριξης και την επικείμενη απευθείας ενίσχυση των σωματείων, υπερκαλύπτει τις απώλειες.

Ώρα καλή. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News