Διευκρίνιση της ΕΟΚ: «Στη Β’ Εθνική όποιος δε δηλώσει συμμετοχή στη Basket League»

Μπάσκετ
Διευκρίνιση της ΕΟΚ: «Στη Β’ Εθνική όποιος δε δηλώσει συμμετοχή στη Basket League»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετές ομάδες φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα

Στη Β’ Εθνική κατηγορία μπάσκετ και όχι στην Α2, θα πηγαίνει αυτομάτως όποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στη Basket League.

Με αφορμή την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη και τις δυσκολίες του Ρέθυμνο Cretan Kings, η ΕΟΚ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, αφού ακούγεται έντονα ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλες ομάδες.

Όπως λοιπόν ανέφεραν επίσημα από την Ομοσπονδία, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ότι «στην περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία, παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο».

Κι όπου "αθλητικό σωματείο" βάλτε τη διάλυση της ΚΑΕ, δεδομένου ότι η παρουσία στη Β' Εθνική κατηγορία συνεπάγεται αυτόματα τη λύση της εταιρείας και την επιστροφή στη μορφή του ερασιτεχνικού σωματείου.

Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (αμφότεροι έχουν προβιβαστεί στην Basket League) σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στην Basket League του 2020/21, δεδομένου ότι δεν είναι ΚΑΕ, αλλά αθλητικά σωματεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News