Αθλητισμός

Χανιά: Διαδικτυακό σεμινάριο για τη ψυχολογία των αθλητών

Με αφορμή την επιστροφή στη δράση...

Διαδικτυακό σεμινάριο που απευθυνόταν σε αθλητές όσον αφορά την ψυχολογική προετοιμασία τους εν όψει της επιστροφής στη δράση έγινε στα Χανιά. Ομιλήτρια ήταν η αθλητική ψυχολόγος, Λίνα Ψούνη.

Για το θέμα αυτό, το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το το ΕΑΚ Χανίων διοργανώσαν ηλεκτρονικό σεμινάριο τη Δευτέρα 18 Μαΐου με τίτλο: "Αθλητές και Covid-19: Πώς θα επιστρέψουμε «Ψυχικά Ανθεκτικοί»".

Για τους αθλητές, επαγγελματίες και μη, υπάρχουν τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα τους, από την στιγμή που έκλεισαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και περιορίστηκαν οι προπονήσεις. Προκειμένου να αντισταθμιστούν οι συνέπειες της διακοπής στην ψυχολογία των αθλητών, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν πλήρως, να αποδεχτούν τα συναισθήματα τους και παράλληλα να περιορίσουν τις σκέψεις που τα τονώνουν. Για την προετοιμασία της επιστροφής στις προπονήσεις είναι βασικό να γίνουν κατανοητές οι διαφορετικές συνθήκες προπόνησης και οι νέοι κανονισμοί για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων. Γενικότερα οι αθλητές έχουν ανεπτυγμένη «ψυχική ανθεκτικότητα», καθώς έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν αντίξοες καταστάσεις και πιέσεις μέσα από την αγωνιστική δράση. Το να δουλέψουν με τον εαυτό τους την περίοδο προετοιμασίας και επαναφοράς, θα τους δώσει ακόμα περισσότερα εφόδια αποτελεσματικής διαχείρισης της ψυχολογίας τους.

Ομιλήτρια: Λίνα Ψούνη, Αθλητική Ψυχολόγος, MSc, Ph.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια