Τσέφεριν: «Δεν είναι δεσμευτική η 3η Αυγούστου για τα πρωταθλήματα»

Ποδόσφαιρο
Τσέφεριν: «Δεν είναι δεσμευτική η 3η Αυγούστου για τα πρωταθλήματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για την ολοκλήρωση της σεζόν

Σύσταση και όχι προθεσμία είναι για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, η 3η Αυγούστου, όπως δήλωσε ο  πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι  δίνεται χρόνος στις διοργανώσεις, ώστε όλα να κυλήσουν με βάσει το κεντρικό πλάνο.

 «Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε ανεπίσημα», είπε ο Τσέφεριν επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Ο Τσέφεριν αποκάλυψε ότι έχει περάσει πολλές νύχτες που δεν μπόρεσε να κοιμηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με την UEFA να χάνει εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια μετά τη διακοπή της σεζόν.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα που αφορούν το καλεντάρι. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε» δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης της UEFA στον Guardian. «Είναι τότε δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά» σχολίασε. 

Ο Τσέφεριν είπε ότι δεν περιμένει να αλλάξει το ποδόσφαιρο μόλις η κατάσταση επιστρέψει στο φυσιολογικό, αλλά πρόσθεσε ότι οι κανονισμοί του Financial Fair Play (FFP) θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στη νέα εποχή. 

«Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε  το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος φόρου πολυτελείας, εάν είναι δυνατόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News