Αθλητισμός

«Οι εισηγήσεις των επιστημόνων κρίνουν πότε θα ξεκινήσει κάθε άθλημα»

Συνέντευξη Τύπου με τηλεδιάσκεψη από Αυγενάκη-Μαυρωτά...

«Το πότε θα ξεκινήσει το κάθε άθλημα αποφασίζεται βάσει των εισηγήσεων των επιστημόνων», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας το απόγευμα της Δευτέρας (4/5). Παράλληλα έδειε θετικός για να διεξαχθεί το Final 8 της Εuroleague στην Ελλάδα...

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ξεκαθάρισε: «Δεν είναι υποχρεωμένη καμία διοργανώτρια αρχή να ολοκληρώσει το πρωτάθλημά της. Δεν υποχρεώσαμε κανέναν. Δεν μπαίνουμε σε πεδίο αντιπαράθεσης που πιθανόν να υπάρχει με τη μία ή την άλλη ομάδα».

Για το θέμα της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, ο κ. Αυγενάκης είπε επίσης:

«Θα πηγαίνουμε σταδιακά, προσεκτικά και ανάλογα με τα δεδομένα. Εξετάζουμε και αξιολογούμε καθημερινά την πορεία της πανδημίας. Ανάλογα με την ανταπόκριση και την πειθαρχία θα προχωρούμε παρακάτω».

Για το πότε θα επιτραπούν ολοκληρωτικά οι ομαδικές προπονήσεις των συλλόγων της Super League, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σημείωσε:

«Πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Εβδομάδα με την εβδομάδα θα επαναξιολογούμε την κατάσταση. Θα παίξει ρόλο ο βαθμός πειθαρχίας στα μέτρα», ενώ ο κ. Παξινός από την υγειονομική επιτροπή, πρόσθεσε: «Η επιστροφή στους αγώνες θα κριθεί από την πορεία της επιδημίας. Το υπουργείο υγείας θα κρίνει».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως, «η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», ενώ ο κ. Εξαδάκτυλος από το Υπουργείο Υγείας, συμπλήρωσε σχετικά με το αν θα γίνονται κεκλεισμένων και οι αγώνες της επόμενης σεζόν: «Είναι πολύ πρόωρο το ερώτημα και επικίνδυνο να δώσουμε απάντηση. Περίπου σε ένα μήνα θα μπορούμε. Δεν θα ήταν σωστό και φρόνιμο να απαντήσουμε. Κάθε μέρα κοιτάζουμε την επόμενη»

Σε ερώτημα για το εάν ένα κρούσμα μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ολόκληρη τη συνέχεια του πρωταθλήματος και πώς αυτό θα αντιμετωπιστεί, ο κ. Τσακρής σημείωσε: «Το εξετάζουμε αυτό. Θα πρέπει σίγουρα κατά περίπτωση να γίνει ιχνηλάτηση, με ποιους άλλους έχει έρθει σε επαφή. Που αν είναι ομαδικό άθλημα, θα έχει έρθει σίγουρα σε επαφή. Η λογική λέει ότι όλοι οι αθλητές θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Και θα δούμε πως θα γίνει να μην διαταραχθεί η διοργάνωση του πρωταθλήματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια