Αθλητισμός

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ιστιοπλόος Γιώργος Ζαΐμης

Είχε αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960 στην Ρώμη και ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

Ο ελληνικός αθλητισμός «έχασε» έναν χρυσό Ολυμπιονίκη και μία σπουδαία προσωπικότητα του Ολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα. Ο ιστιοπλόος Γιώργος Ζαΐμης «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών.

H ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Γιώργου Ζαΐμη σε ηλικία 82 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 28 Ιουλίου του 1937 και υπήρξε σπουδαίος αθλητής αλλά και καταξιωμένος παράγοντας, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος Νηρεύς στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου. Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαΐμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ενωση Συμμετασχόντων στους Ουμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια