Τα κέρδη της Μπαρτσελόνα από τη μείωση μισθών

Αθλητισμός
Τα κέρδη της Μπαρτσελόνα από τη μείωση μισθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε γκρουπ επιστρέφουν από τη Δευτέρα στις προπονήσεις οι παίκτες

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το κύριο μέλημα και στην Ισπανία, με τις ομάδες να αρχίζουν προπονήσεις -σε γκρουπ- από την προσεχή εβδομάδα. Στόχος της La Liga είναι το πρωτάθλημα να επανεκκινήσει μέσα στο Ιούνιο, με τον Μάιο να αποτελεί τον μήνα προετοιμασίας των ομάδων.

Η επιστροφή στις προπονήσεις σημαίνει αυτόματα και την επαναφορά των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, αφού αρκετοί παίκτες, μεταξύ των οποίων κι εκείνοι της Μπαρτσελόνα, συναίνεσαν στη μείωση των μισθών τους κατά 70% όσα διάστημα διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "AS", οι διοικούντες την "Μπάρτσα" γλίτωσαν συνολικά σχεδόν 24.000.000 ευρώ από το αγωνιστικό μπάτζετ στις 51 ημέρες που διήρκεσε η περικοπή των απολαβών των ποδοσφαιριστών. Το παραπάνω ποσό υπολογίζεται πως είναι το 9.9% των ετήσιων αποδοχών των παικτών της ισπανικής ομάδας.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, πως οι παίκτες θα πάρουν από εδώ και στο εξής το 98% των συμφωνηθέντων, αφού το 2% θα συνεχίζει να πηγαίνει στους εργαζόμενους του συλλόγου, έως ότου ολοκληρωθεί το ERTE, δηλαδή το ειδικό καθεστώς προσωρινής απασχόλησης.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News