Αθλητισμός

Πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό

Μετά από αίτημα του Λευτέρη Αυγενάκη για τη λήψη μέτρων…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχαν ο Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε στο επίκεντρο τα μέτρα που αφορούν την στήριξη και επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανάβει το πράσινο φως.

Στο πλαίσιο αυτό, στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπρόσθετα το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πλαίσιο των μέτρων που θα παρθούν για την ενίσχυση των σωματείων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα.

Φυσικά, πρώτο μέλημα όλων φυσικά είναι η υγεία των αθλούμενων. Έτσι, η επιστροφή στην κανονικότητα και στον αθλητισμό θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προστατευθούν αθλητές, προσωπικό, κ.α. από κάθε απειλή του κορωνοϊού.

Για αυτό το λόγο μια ειδική επιτροπή θα καταρτίσει το αναλυτικό σχέδιο πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων και τις διασποράς αυτών σε εγκαταστάσεις, αθλητές, αλλά και σε όλους τους εμπλεκομένους.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια