default-image

Πάουντ: "Ολυμπιακοί Αγώνες το 2021 ή καθόλου"

Αθλητισμός
Πάουντ: "Ολυμπιακοί Αγώνες το 2021 ή καθόλου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O αντιπρόεδρος της ΔΟΕ εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορούν να αλλάξουν εκ νέου ημερομηνία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Την άποψη ότι δεν γίνεται να αλλάξουν εκ νέου ημερομηνία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο εξέφρασε ο Ντικ Πάουντ τονίζοντας πως είτε αυτοί θα γίνουν το καλοκαίρι του 2021 στην ιαπωνική πόλη ή θα ακυρωθούν.

Αρχικά, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ είπε: «Οι Ιάπωνες έχουν πει ότι μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στον... αέρα για ακόμη ένα χρόνο, αλλά όχι περισσότερο. Πρέπει πραγματικά να ελπίσουμε ότι θα είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για το 2021.

Η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή λέει «είναι σημαντικό για εμάς και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε». Οπότε ας τους δώσουμε μία ευκαιρία, ας δώσουμε στον κόσμο μία ευκαιρία να δαμάσει αυτή την καταιγίδα (σ.σ. του κορονοϊού). Μπορούμε να βγούμε από μία υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα με μία τεράστια συνάθροιση της νεολαίας όλου του κόσμου».

Ο Ντικ Πάουντ ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές: «Είναι ένα σύνθετο «μωσαϊκό», αν εξετάσεις όλες τις παραμέτρους. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν πρόκειται απλώς για μία σειρά παγκοσμίων πρωταθλημάτων, συγκεντρωμένων σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Το πιο σημαντικό είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων». 

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ συνέστησε στους αθλητές να κάνουν υπομονή: «Ένας αθλητής μαθαίνει περισσότερα από τις ήττες, παρά από τις νίκες. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτό το γεγονός μπορεί να γίνει τον επόμενο χρόνο και να δώσει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να σας δει σε δράση. Θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και όλοι θα αισθανθούν καλά για το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει οι Αγώνες να γίνονται μόνιμα στην Ελλάδα είπε: «Οι Αγώνες είναι πλέον τόσο παγκοσμιοποιημένοι, δεν είναι πια οι Αγώνες της Ελλάδας, ανήκουν σε όλη την υφήλιο. Θα ήταν πολύ δύσκολο να πεις στον υπόλοιπο κόσμο, «συγγνώμη, ήσασταν άτυχοι, μη διανοηθείτε καν να θέσετε υποψηφιότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News