Σε αμφιβολία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021

Αθλητισμός
Σε αμφιβολία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με Καθηγητή Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, αν μέχρι τότε δεν έχει βγει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού…

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε τη ΔΟΕ -πριν από τρεις εβδομάδες- στην απόφαση μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021. Σε απόλυτη συμφωνία με την ιαπωνική κυβέρνηση, ο Τόμας Μπαχ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή τους από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021, με την ελπίδα πως η ζωή θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και οι αθλητές θα είναι ασφαλείς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιστήμονας από τη Μεγάλη Βρετανία επεσήμανε πάντως στο BBC πως σε περίπτωση που μέσα στον επόμενο χρόνο δεν έχει δημιουργηθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα αναβολή στη διεξαγωγή τους.

Συγκεκριμένα, ο Ντεβί Σριντάρ, πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, τόνισε πως "αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News