Αθλητισμός

«Καμπανάκι» και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν για φέτος και μετατέθηκαν για το 2021, η Ιαπωνία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί ραγδαία στη χώρα ενώ ολα έδειχναν ότι είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Σίντζο Άμπε, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση υποστηρίζουν πλέον ανοιχτά πως είναι πιθανό το μεγάλο αθλητικό ραντεβού που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια να μη μπορεί να γίνει ούτε το επόμενο καλοκαίρι! 

"Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι πιθανό η πανδημία να έχει περιοριστεί μέχρι τον επόμενο Ιούλιο. Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση για να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για τους Αγώνες" ήταν το σχόλιο των διοργανωτών όπως μεταδίδει το Associated Press, σε ερώτηση για το αν θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε περίπτωση που μέσα στους επόμενους μήνες δεν υπάρξει μια αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή για τον κορωνοϊό ή ένα εμβόλιο που θα προστατεύσει τους αθλητές και τους θεατές, τον πληθυσμό παγκοσμίως.

Η απάντηση των Ιαπώνων δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική και μοιάζει εντελώς ρεαλιστική, άλλωστε αυτή την περίοδο όλοι κοιτάζουμε την επόμενη μέρα και την επόμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα όμως αυξάνονται οι φήμες που υποστηρίζουν ότι μια ακύρωση των Αγώνων είναι πιθανό να πέσει άμεσα στο τραπέζι. Οι Λίγκες σε κάθε γωνιά του κόσμου παραμένουν κλειστές και οι παράγοντές τους απλά ελπίζουν ότι κάποια στιγμή στη διάρκεια του καλοκαιριού οι ομάδες θα γυρίσουν σε κανονικό πρόγραμμα, ωστόσο όλα είναι ρευστά και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο διάστημα καθώς η πανδημία είναι κάτι πρωτοφανές και η ραγδαιότητα της μετάδοσής της συγκλονιστική.

Θυμίζουμε πως η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ορίστηκε για τις 23 Ιουλίου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Αυγούστου του 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια