Αθλητισμός

Ποια θα είναι η νέα περίοδος πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επέκταση των ημερομηνιών ανακοίνωσαν οι διοργανωτές…

Τις πρώτες αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έλαβε η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για να προετοιμάσει το έδαφος για τη διεξαγωγή των αγώνων το καλοκαίρι του 2021.

Η πρώτη από αυτές αφορά την επέκταση της περιόδου πρόκρισης των αθλητών στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επέκταση του διαστήματος αυτού ως τις 29 Ιουνίου 2021. Μέχρι αυτή την ημερομηνία οι εκάστοτε ομοσπονδίες θα έχουν την ευκαιρία να ορίσουν τις διοργανώσεις και τα deadline που θα δώσουν τα εισιτήρια.

Επιπλέον, διευκρινίστηκε πως οι αθλητές και οι ομοσπονδίες που έχουν εξασφαλίσει ήδη τη θέση τους για τους Αγώνες του Τόκιο, θα τη διατηρήσουν. Ως τώρα έχει μοιραστεί το 57% των συνολικών εισιτηρίων και αναμένεται να καλυφθούν ακόμα 5000 θέσεις.

«Πρέπει να υπάρχει αγωνιστική ισορροπία για την προστασία των αθλητών που βρέθηκαν κοντά στην πρόκριση με τα κριτήρια του 2020 και επίσης να διασφαλιστεί η συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών, επιτρέποντας την πρόκριση των καλύτερων επιδόσεων του 2021», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης διευκρινίστηκε πως: «Είναι πιθανό οι διεθνείς ομοσπονδίες να επεκτείνουν το ηλικιακό όριο, στα αθλήματα που υπάρχει, για να επιτραπεί σε αθλητές που είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν το 2020, να το κάνουν στους αγώνες του 2021». Κάτι τέτοιο έχει ήδη αποφασιστεί για το ποδόσφαιρο των ανδρών.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια