Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι νέες ημερομηνίες για τις προκρίσεις

Σύμφωνα με την ΔΟΕ η περίοδος προκρίσεων θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου 2021

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι σε πλήρη συνεργασία με την ΔΟΕ ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν κανονικά το καλοκαίρι του 202 Ήδη, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικύρωσε τις νέες ημερομηνίες των προκρίσεων.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Ιουλίου 2021, ενώ η περίοδος προκρίσεων θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου 2021. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, δηλαδή 18 μέρες νωρίτερα θα γνωρίζουμε όλους τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο.

Από εκεί και πέρα η ΔΟΕ σε συνεργασία με τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες προσπαθεί να καταρτήσει το νέο καλεντάρι και να προσθέσει σε αυτό τα απαραίτητα προΟλυμπιακά τουρνουά που δεν είχε γίνει. Συνολικά, υπολογίζεται ότι το 33% των προκρίσεων δεν έχει βρει ακόμα κάτοχο, ενώ σε ορισμένα αθλήματα δεν έχει υπάρξει ακόμα αθλητής που να έχει πάρει πρόκριση. 

Συγκεκριμένα, στην άρση βαρών, στο τζούντο και στο σκέιτμπορντ που η πρόκριση θα γίνει μέσα από την παγκόσμια κατάταξη δεν υπάρχει κάποιος αθλητής που να έχει προκριθεί. Αντίθετα, στην ιππασία το χόκεϊ επί χόρτου και το βόλεϊ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συνολικά περισσότεροι από 11.000 αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια