FIFA: Εισηγείται αλλαγές στα συμβόλαια λόγω κορωνοϊού

Ποδόσφαιρο
FIFA: Εισηγείται αλλαγές στα συμβόλαια λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σχεδιασμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Η αναστολή της ποδοσφαιρικής δράσης σε όλο τον κόσμο λόγω κορωνοϊού, έχει δημιουργήσει μια σειρά από ερωτήματα, τη στιγμή που είναι άγνωστο αν θα υπάρχει επανεκκίνηση και πότε.

Αν θα υπάρξει χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν και με ποιες συνθήκες, είναι το μεγάλο ερωτηματικό, ενώ υπάρχει και το θέμα με τα συμβόλαιο παικτών και προπονητών που ολοκληρώνονται στις 30/6.

Η FIFA αναμένεται να προτείνει τα συμβόλαια να έχουν ισχύ μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η χρονιά. Ακόμη δηλαδή κι αν λήγουν 30 Ιουνίου, να παραμένουν σε ισχύ μέχρι να πέσει η... καρό σημαία της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία προτείνει να αλλάξουν οι ημερομηνίες της μεταγραγικής περιόδου και να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει από τη συνέχιση των πρωταθλημάτων και την επιμήκυνση της σεζόν 2019-2020.

Προ ημερών, ρεπορτάζ της Telegraph ήθελε τη FIFA να σκέφτεται την επέκταση της μεταγραφικής περιόδου έως τον Ιανουάριο.

Από εκεί και πέρα, παροτρύνει τους συλλόγους και τους παίκτες να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις στις πληρωμές μισθών. Η FIFA εδώ και μέρες έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας (Coronavirus Working Group), η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της επιδείνωσης της πανδημίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News