ΕΑΚΗ: Το «μήνυμα» θάρρους από την Εθνική Επέτειο

Αθλητισμός
ΕΑΚΗ: Το «μήνυμα» θάρρους από την Εθνική Επέτειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση για την 25η Μαρτίου

Η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου έστειλε «μήνυμα» για τη σημερινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αποτελεί όπως τονίζει χαρακτηριστική «μήνυμα θάρρους», για τη μεγάλη σημερινή δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Αναλυτικά αναφέρει: «Εορτάζουμε σήμερα, με εθνική υπερηφάνεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την παλιγγενεσία των Ελλήνων και ταυτόχρονα πανηγυρίζουμε, με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιορτή της θρησκείας σήμερα, αλλά και γιορτή της πατρίδας.

Στη σημερινή δύσκολη παγκόσμια συγκυρία όπου και η Ελλάδα βάλλεται, η σημερινή επέτειος είναι σημείο αναφοράς και έμπνευσης για κάθε Έλληνα. Η θυσία των ηρώων του ’21 αποτελεί παράδειγμα θάρρους και εθνικής αξιοπρέπειας και αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Ας στρέψουμε για λίγο τη σκέψη μας στο παρελθόν, όχι τόσο για μια εθιμοτυπική επανάληψη γεγονότων, όσο για να επισημάνουμε τις δικές μας ευθύνες από τις υποθήκες των προγόνων μας και κυρίως να αντλήσουμε διδάγματα από αυτούς που μέθυσαν με το όραμα της ελευθερίας και της Ελλάδας.

Στη ζωή κάθε έθνους υπάρχουν στιγμές που το καταξιώνουν, το φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία, στιγμές που το φως χύνεται στις ψυχές των ανθρώπων, αποκτούν καθαρότητα και συνειδητοποιούν την ιστορικότητα και το χρέος τους. Τέτοια μοναδική στιγμή είναι η 25η Μαρτίου 1821».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News