Επιβεβαίωση: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και θα γίνουν το 2021

Αθλητισμός
Επιβεβαίωση: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και θα γίνουν το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποκάλυψη έκανε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μετά από συμφωνία με την ΔΟΕ

Μόνο η ανακοίνωση από τη ΔΟΕ απομένει για να μπει τέλος και με τη "βούλα" στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων για το προσεχές καλοκαίρι.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπέ, ο οποίος συμφώνησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ για τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021.

"Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο πρωθυπουργός Άμπε μίλησε στους δημοσιογράφους και εξήγησε ότι οι δυο τους συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν θα αναβληθούν, αλλά θα μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021" αναφέρεται στο tweet του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας.

Τις τελευταίες μέρες άλλωστε ολοένα αυξάνονταν οι χώρες που είχαν δηλώσει την άρνησή τους να στείλουν τους αθλητές τους στο Τόκυο, λόγω φυσικά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακόμη εξάλλου κι αν έχει υποχωρήσει η εξάπλωση του ιού το καλοκαίρι, είναι δεδομένο πως η προετοιμασία των αθλητών όλο αυτό το διάστημα θα γινόταν μετ' εμποδίων και σίγουρα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών που αναγκαστικά θα ήταν εκτεθειμένοι.

Αυτό που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ, για να προκύψει κι η επισημοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News