Επίσημο «όχι» των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αθλητισμός
Επίσημο «όχι» των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αμερικάνοι ζητούν αναβολή ακόμη κι αν κοπάσει η έξαρση του κορωνοϊού

H ΗΠΑ γίνεται η 5η χώρα μετά από Καναδά, Αυστραλία, Πολωνία, που επισήμως τάσσονται υπέρ της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, τάσσεται υπέρ της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, ακόμη κι αν κοπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, όπως σημειώνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς παραθέτουμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο και να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές. Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Μετανιώνουμε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε.

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή ΕΠιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες. Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News