UEFA: Η επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή του Euro!

Ποδόσφαιρο
UEFA: Η επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή του Euro!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει για τα τις διοργανώσεις και τα εγχώρια πρωταθλήματα

Euro 2021 πλέον και με τη… βούλα, αφού η UEFA ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή της διοργάνωσης για φέτος το καλοκαίρι λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των 55 μελών της συνομοσπονδίας, κρίθηκε απαραίτητο να αναβληθεί για λόγους δημόσιας υγείας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ήταν να διεξαχθεί τους προσεχείς Ιούνιο και Ιούλιο.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση της η UEFA αναφέρει: «Η υγεία των εμπλεκομένων αποτελεί μοναδική προτεραιότητα για όλους μας, ενώ επιπλέον στόχος μας είναι η αποφυγή επιπλέον πίεσης στις χώρες μέλη που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Με την απόφαση μας αυτή παράλληλα θα βοηθήσουμε ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού».

Παράλληλα αποφάσισε να αναβάλει τις συλλογικές διοργανώσεις της σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και εκείνες των εθνικών ομάδων επ’ αόριστον, μέχρι να δει τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου αναβάλλονται τα play offs του Nations League που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τα τέλη Ιούνιου, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν αναφέρει: «Η υγεία των φιλάθλων, του προσωπικού και των παικτών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και με αυτό το πνεύμα, η UEFA κατέθεσε μια σειρά επιλογών έτσι ώστε οι διοργανώσεις να μπορούν να ολοκληρωθούν με ασφάλεια. Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση των συναδέλφων μου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπήρξε ένα πραγματικό πνεύμα συνεργασίας, με όλους να αναγνωρίζουν ότι έπρεπε να θυσιάσουν κάτι για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό ότι, ως όργανο διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA οδήγησε τη διαδικασία και έκανε τη μεγαλύτερη θυσία. Η αναβολή του EURO 2020 συνεπάγεται τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επηρεαστεί η ζωτική χρηματοδότηση των λαϊκών ομάδων, του γυναικείου ποδοσφαίρου και της ανάπτυξης του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας. Ο σκοπός αυτός πέρα από το κέρδος αποτέλεσε κατευθυντήρια αρχή στην λήψη αυτής της απόφασης για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News