default-image

Αθλητισμός... κλεισμένος στο σπίτι

Απόψεις
Αθλητισμός... κλεισμένος στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κορωνοϊός μαζί με την απειλή της υγείας και την παγίδα θανάτου, μας θέτει και σε ασκήσεις ετοιμότητας κάτω από ειδικές συνθήκες για εργασία από το σπίτι...

Από το σπίτι. Κλείνοντας πόρτες και παράθυρα, έχουμε επιδοθεί σε μια συνειδητή προσπάθεια να περιορίσουμε τις στενές κοινωνικές επαφές, ""αδράζοντας" την ευκαιρία μέσα από τη δίνη του κορωνοϊού, να παράγουμε με συνείδηση, υλικά εργασίας προς εναλλακτική εκπλήρωση της αποστολής.

Ένα νέο τρέξιμο ζωής, που επιβεβαιώνει ότι ο αθλητισμός είναι παντού, χρήσιμος ως εργαλείο δράσης, ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις, που αγγίζουν τα όρια του χάους.

Το διαπιστώσαμε και από μια άλλη, διαβάζοντας τον εξαιρετικό "συνειρνό" του πολυβραβευμένου καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, μέσα από το μύθο μιας παρτίδας σκάκι ενός βασιλιά με έναν περαστικό, για να δείξει πως η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ύπουλη με εκθετική αύξηση.

Η υγεία είναι πάνω απ' όλα. Φράση που χρησιμοποιούμε συχνά, αλλά που δεν αποτελεί προτεραιότητα όσο της αξίζει, σε συνθήκες "κανονικότητας", όπου εμφανίζονται καθημερινές επικίνδυνες συμπεριφορές και συνήθειες. (Μάθημα)

Αυτό το νέο αναγκαστικό κοινωνικό τοπίο του τρόπου με τον οποίο δουλεύουμε προσφέρει και μια ευκαιρία να αντικρίσουμε νέες δεξιότητες για το πώς προσεγγίζουμε τη ροή των υποχρεώσεών μας.

Η δουλειά από το σπίτι, - εν προκειμένω η δημοσιογραφική, όταν στο νωπό παρελθόν ήταν η διαδρομή σπίτι, γραφείο, αθλητικοί φορείς- προσφέρεται να ασκηθούμε σε διαφορετικές στρατηγικές για το πώς θα οικοδομήσουμε την ημέρα μας, που θα μπορούσαν να αυξήσουν ή να μειώσουν τη δική μας παραγωγικότητα.

Τα μηνύματα που έχουν σταλεί από καθαρούς ανθρώπους του αθλητισμού, έχουν αποτελέσει μέσα στη δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα, μια επιβεβαίωση, του υψηλού και ανθρώπινου επιπέδου που τους χαρακτηρίζει.

Οι ίδιοι εδώ και στην Ευρώπη (φορείς και προσωπικότητες), ήταν αυτοί που φώναξαν να σταματήσει η δραστηριότητα των πρωταθλημάτων και διοργανώσεων, την ώρα που  άλλοι, το έψαχναν από δω και από κει, κωλυσιεργώντας μέσα στον τρελό κίνδυνο, το αυτονόητο.

Το ότι η διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην Ευρώπη δεν έχει συναντήσει -εν τέλει- την παραμικρή αντίρρηση, δείχνει ότι η υγεία προέχει.

Τρομάζει από την άλλη - όπως παντού - το κόστος της επόμενης μέρας, έχοντας βιώσει προηγούμενες κρίσεις, ότι και πάλι θα το πληρώσουν ακέραια οι περισσότερο αδύναμοι.

-Το «Bloomberg», απλά έδωσε ένα δείγμα: Αν τα πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ισπανία και της Ιταλία δεν συνεχιστούν, τότε οι σταθμοί που έχουν τα δικαιώματα αναμετάδοσης μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Το ίδιο αναλογικά συμβαίνει και στα δικά μας πρωταθλήματα, καθώς έχουν δεχτεί την ασύμμετρη επίθεση στον προγραμμαρισμό και την οικονομία τους.

Η επόμενη μέρα, δεν θα είναι η συνήθης της προηγούμενης. Πολλά θα έχουν αλλάξει, όπως άλλαξε  ο κόσμος μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News