Αντετοκούνμπο-Ρονάλντο: Οι αθλητές "πρότυπα" πρέπει αυτές τις μέρες να στέλνουν μηνύματα...

Αθλητισμός
Αντετοκούνμπο-Ρονάλντο: Οι αθλητές "πρότυπα" πρέπει αυτές τις μέρες να στέλνουν μηνύματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε αθλητές ή καλλιτέχνες που αποτελούν είδωλα και πρότυπα και όχι μόνο για τα μικρά παιδιά να στέλνουν μηνύματα στον κόσμο. Παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την προσφορά-δωρεά των 100.000 δολαρίων που έκανε για το προσωπικό που εργάζεται στο κλειστό που εδρεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς...

Παράδειγμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που κάθε του δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνεται σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες. Μπράβο του λοιπόν του Κριστιάνο που με μήνυμά του μέσω μιας ανάρτησης στο instagram ο αναφέρεται στην πανδημία του κορωνοϊού και καλεί τους πάντες να προσέχουν αλλά και στέλνει την στήριξή του σε όσους το έχουν ανάγκη. Διαβάστε:

«Ο κόσμος βιώνει μία πολύ δύσκολη στιγμή, η οποία απαιτεί την απόλυτη φροντίδα και προσοχή από όλους εμάς. Σας μιλάω όχι σαν ένας ποδοσφαιριστής, αλλά ως γιος, πατέρας, ένας άνθρωπος που ανησυχεί για τις εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν όλο τον κόσμο.

Είναι σημαντικό όλοι μας να ακολουθούμε τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνήσεων για το πώς πρέπει να χειριστούμε την κατάσταση. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να βρίσκεται πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο.

Θέλω να στείλω τις σκέψεις μου σε όλους όσους έχασαν κάποιον κοντινό άνθρωπο και την αλληλεγγύη μου σε εκείνους που πολεμούν τον ιό, όπως τον συμπαίκτη μου, Ντανιέλε Ρουγκάνι. Επίσης στέλνω τη στήριξή μου στους εκπληκτικούς επαγγελματίες που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να βοηθήσουν να σωθούν άλλοι», αναφέρει.

Την ίδια ώρα, σε διάψευση των δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό προχώρησε ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους ενημέρωσε με ποστάρισμά του στο twitter πως είναι μια χαρά στην υγεία του και έχει επιλέξει ο ίδιος να μπει σε καραντίνα, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μετά την γνωστοποίηση της είδησης πως έχει προσβληθεί από τον ιό ο Ντανιέλε Ρουγκάνι.

«Καλημέρα σε όλους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά και έχω μπει εθελοντικά σε απομόνωση. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα, ελπίζω κι εσείς να νιώθετε καλά. Ας πούμε όχι στις ψεύτικες ειδήσεις», έγραψε στον λογαριασμό του.

Να σημειωθεί πως και για τον Ρονάλντο έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, με τον ίδιο να βρίσκεται σε καραντίνα και τον πρόεδρο της Μαδέιρα (όπου βρίσκεται λόγω του εγκεφαλικού που υπέστη η μητέρα του) να τονίζει ότι «δεν μπορώ να μπω σε προσωπικά ζητήματα, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχει προσβληθεί»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News