Αθλητισμός

Σταμάτησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, δεν έρχεται στην Κρήτη

Μετά από απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης κόσμου …

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε χθες από την Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Τόκιο της Ιαπωνίας όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία αφού η προσέλευση κόσμου στην Σπάρτη ήταν πολύ μεγάλη τη στιγμή που οι συστάσεις λόγω του κορωνοϊού είναι να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις κόσμου. Έτσι η υποδοχή της αύριο στην Κρήτη ακυρώνεται με τον ένα Δήμο μετά τον άλλο να κάνει γνωστή τη σχετική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι ακυρώνονται οι τελετές υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κρήτη.

Η τελευταία ανακοίνωση αφορά στο Δήμο Αγίου Νικολάου ενώ είχε προηγηθεί αυτή του Δήμου Χανίων:
«Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη διακοπή της λαμπαδηδρομίας που είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα.
Μετά την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη Σπάρτη, παρά τις συστάσεις να μην συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι μαζί λόγω κορωνοϊού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή "Τόκυο 2020" θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».
Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη (13/3) και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ακυρώνονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΟΕ:
H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.
Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.
Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια