Αθλητισμός

Ματαίωση και επισήμως από το Δήμο Χανίων της Λαμπαδηδρομίας

Μετά από απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής...

Η Ολυμπιακή Φλόγα που ξεκίνησε χθες το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Τόκιο, επρόκειτο να έρθει αύριο στην Κρήτη όμως μετά τις σημερινές εξελίξεις στην Σπάρτη με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε στη ματαίωση της. Επισήμ ως ο Δήμος Χανίων έκανε γνωστή τη ματαίωση της υποδοχής της Φλόγας στα Χανιά.

Αναλυτικότερα: Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής περί διακοπής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, ματαιώνεται η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Δήμο Χανίων.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής: “H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.
Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια