Αθλητισμός

ΕΑΚΗ: Ανεγκέφαλοι εισέρχονται στο Στάδιο Ελευθερίας πηδώντας τα κάγκελα

Αυστηρή προειδοποίηση για όσους παραβιάζουν την αναστολή χρήσης των εγκαταστάσεων…

Το ΕΑΚΗ, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας προχώρησε χθες σε καθολική αναστολή χρήσης των εγκαταστάσεων του κάτι που σημαίνει ότι πλέον πολίτες και αθλητές-τριες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο Ηρακλείου, το κλειστό του Λίντο αλλά και το Στάδιο Ελευθερίας. Προφανώς διαπιστώθηκε ότι κάποιοι, «ανεγκέφαλοι» όπως χαρακτηρίζονται, παρέβησαν τη σχετική οδηγία και πηδώντας τα κάγκελα εισέβαλαν στο Στάδιο θέτωντας σε κίνδυνο μεταξύ των άλλων και τη σωματική τους ακεραιότητα. Με αυστηρή ανακοίνωση η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ κάνει γνωστό σε όλους ότι θα τηρηθεί η νομοθεσία σε όσους δεν υπακούν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Επειδή σήμερα κιόλας, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, εισέρχονται πηδώντας τα κάγκελα, στο Στάδιο Ελευθερίας, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, ενημερώνουμε όλους ότι θέτουν τους εαυτούς τους αντιμέτωπους με τα κάτωθι και ισχύει για όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους του Ε.Α.Κ.Η.

«Νέος ΠΚ άρθρο 285.- Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. 1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. 2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη. 3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη. 4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α' με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β' με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια